Gönderen Konu: maNga  (Okunma sayısı 46676 defa)

Mart 2005 :: FHM Röportajı
« Yanıtla #45 : 30 Mart 2005 - 11:17:26 »

Çevrimdışı wernoa

• Yepyeni Üye
  • *
  • psychopath
    • http://www.ozlemtekin.biz
ARKA DEPO

::: DediDemedi :::

Manga
Tırmanışlarına devam ettikleri dağın eteklerinde, bir konser öncesi yapılmış gürültülü bir röportaj. Onlar hakkında mümkün olduğu kadar çok şey öğrenin, çünkü onlarla daha uzun seneler beraber olacağız.

Bu havada asla dışarı çıkmam, dediğim soğuk günlerin bir tanesinde röportajım olduğunu hatırlamak normalde tüylerimi ürpertirdi tabii. Ama son dönemde en çok dinlediğim gruplardan bir tanesi Manga tayfasıyla tanışacak olmak 'görev kutsaldır' ilkesinin yanı sıra evden çıkmam için iyi bir motive nedeni oldu. AIDS Savaşım Derneği'nin yararına verecekleri konserin ses provasında grupla bir araya geldim. Bilmeyenler için ses provasının, mikrofonlara onlarca kez 'Se, se' dendiği, bateristin başınızı ağrıtana kadar davuluna tek notayla 'Dan, dan' vurduğu an, olarak özetlersek her şey anlaşılır sanırım. Aynı evi paylaşan ve birbiriyle çok iyi anlaşan grup elemanlarını kuliste biraz sıkıştırdım. Yok canım, sorduğum sorularla değil. Ufacık kulise çekim ekibi ve basın danışmanları da eklenince kişi başına düşen metreküp oksijeni azaldı tabii.

Yazarın notu: Grup elemanları röportajda verdikleri cevaplarda adlarının belirtilmemesini, cevapların maNga ağzından çıkmış cevaplar olarak yazılmasını rica ettiler. Yoksa onların adlarını ve söylediklerini unuttuğum için böyle yazmadım.

Bu bir tanışma röportajı olacağı için klişe sorularla röportaja başlamak zorundayım. Şöyle bir tanışalım değil mi ama. Nasıl tanıştınız, nasıl kuruldunuz? Klişeliğin dozunu arttırıp, adınızı nasıl seçtiniz gibisinden sorularım var...
2001 sonunda kurulduk denebilir. Hepimiz ayrı gruplarda çalan adamlardık. Özgür'le ben çalmaya başladım, sonra Cem'le çalmaya başladım. O sıralarda Efe yurtdışından geldi. Herkes bir şekilde birbirini arayarak stüdyoda bir araya geldik. Öncesi yok. Arkadaşlar vasıtasıyla tanıştık. Bir araya gelişimizin nedeni de kendi müziğimizi yapmak, kendi sevdiğimiz tadı müziğe katmak ve ortaya güzel bir müzik çıkartmaktı. Ondan sonra ilk bestemizle bir yarışmaya katıldık.

İsim babanız kim?
Yağmur, bizi bir araya getiren de o.

Beyin Yağmur mu yani?
Öyle denebilir. Müzikal açıdan da ağırlık Yağmur'da. Esasında çok da fazla isim denemedik. Direk Manga oldu.

Manga çizimleriyle çok ilgili misiniz?
Evet. Japon çizgi roman sanatıyla aramız iyi. Mangalardan oluşan çizgi filmleri de çok izliyoruz. Bir şekilde müziğimizde de rahatlık, özgürlükle müzik yapmaya çalışan adamlar olduğumuz için kendimize göre bu ismi bulduk. O çizimlerde de, filmlerde de bu tip özgürlük ve rahatlık var. İçsel kanunlar çiğnenir, abartı duyguların dışa vurumu söz konusudur bu çizgilerde. Bu yüzden kendi müziğimizi bu ada uygun bulduk.

Türünüz ne peki sizce?
Herhangi bir türe bağlanma gibi bir kaygımız yok. Duygularımızı en iyi şekilde dile getirebileceğimiz müziği yapmaya çalışıyoruz.

Bir arada işler nasıl yürüyor? Bir sürü fikir ortaya atılınca nasıl anlaşıyorsunuz?
İyi olan kazanıyor (gülüşmeler).

Ama herkesin beğenilerinin farklı olması gerek, orta yol nasıl bulunuyor?
Çünkü herkes bir şekilde birbirinin işini seviyor. Müzik adına örnek veriyorum, Özgür'ün dinlediği bir müziği grubun diğer elemanları dinlemiyor. Herkesin değişik müzik zevkleri var ama her tarz müziği de dinliyoruz aynı zamanda. Bu yüzden üretim süreci çok tartışmalı geçmez. Herkes bir şey katar ve sonuçta çıkan işi biz severiz. İçimizden biri bazı fikirler üretir, melodiler ortaya çıkarır ve geride kalanlar da onu işler, bir şeyler katar. Kendi tarzımızı ve kendi yeteneklerimizi kattığımız için şarkılarda güzel şeyler ortaya çıkıyor.

Oben Budak
bir kadeh şarap, bir nefes duman, bir sıcak gülüş bana yeter..

Özlem Tekin

Mart 2005 :: FHM Röportajı
« Yanıtla #45 : 30 Mart 2005 - 11:17:26 »

maNga
« Yanıtla #46 : 30 Nisan 2005 - 21:21:11 »

Çevrimdışı black_moon

• Yepyeni Üye
  • *
Alıntı yapılan: theBad
ben de diorum ki en baba 3 ay daa...

sonra ne tozları kalır ne izleri maNga'nın zira; cin olmadan LINKIN PARK çarpmaya kalkmak sakıncalıdır; anında tawana wuran büzükler çabuk alçalır!

ewet  sayın kardeşim aynen katılıyorum 3 ay bile sürmez bence sadece popüler kültür bu  maNga mıdır nedri tamam şarkısı idare eder ama dedim ya popüler kültür  çabuk çıkar foyası ..
................... ................... .............

maNga
« Yanıtla #47 : 04 Mayıs 2005 - 20:39:49 »

Çevrimdışı WROKW

• Yepyeni Üye
  • *
sen yeni klbinden  mi   bahsediyon
UUUUUUUUUUUUUUUU

maNga
« Yanıtla #48 : 21 Mayıs 2005 - 23:24:10 »

Çevrimdışı black_moon

• Yepyeni Üye
  • *
hayır magazin malı olduklarında bahsediyorum
gün geçmiyor maNga orda maNga burda öle oldu yok zagaya çıktı bilmeme nerelere gitti bu şekilde ama 1 ay geçti şimdiden sesleri kesildi az kadlı iki ay ..
................... ................... .............

maNga
« Yanıtla #49 : 22 Mayıs 2005 - 15:42:24 »

Çevrimdışı theBad

• Daimi Üye
umarım beni yanıltırlar; zira son klipleri gerçekten güzel; parça zaten 10 numara ama UKALÂ yaklaşımlar bize ters....

maNga
« Yanıtla #50 : 22 Mayıs 2005 - 21:55:45 »

Çevrimdışı sinem

• Aktif Üye
    • http://ozlemtekin.biz.
> arkadaşımda grup elemanı ama bende sinir olmaya başladım yani ne diyim...
!!-- ÖZ'ÜNLE KAL--!!

alayına İSYAN ölümüne TEKİNİZM

maNga
« Yanıtla #51 : 27 Mayıs 2005 - 17:27:39 »

Çevrimdışı wernoa

• Yepyeni Üye
  • *
  • psychopath
son klipleri rüya bitti miydi nese işte o şarkının müziği sanki çalıntı gibi gelio bana..
bir kadeh şarap, bir nefes duman, bir sıcak gülüş bana yeter..

maNga
« Yanıtla #52 : 27 Mayıs 2005 - 23:11:39 »

Çevrimdışı ultrAhmet

• Aktif Üye
hoşuma gidiyordu dinliyordum albümünü de almıştım ama bizim albüm çıkınca unutmuşum bile manga'yı
Ölüm nerede gelirse gelsin,
Topragimda SARI KIRMIZI güller acacaksa, Mezar tasimda GALATASARAYLI yazacaksa,
el-fatiha'dan sonra GALATASARAY MARSI okunacaksa öyle ölüm hos gelmis sefa gelmis..!

Ynt: maNga
« Yanıtla #53 : 28 Haziran 2005 - 17:57:40 »

R_V_N

• Ziyaretçi
walla değişik bi grup ama  benim hoşuma gidio...  iki klipte  güzeldi  ama daha fazla animasyona yani mangaya yer vermeliler.. böle devam etsinler

« Yanıtla #54 : 28 Haziran 2005 - 21:13:03 »

Çevrimdışı cansu_IVERSON

• Aktif Üye
ya bir tek Bitti Rüya şarkısı hoşuma gidiyor..
varsa yoksa ÖZGÜRLÜK!!

« Yanıtla #55 : 29 Haziran 2005 - 13:33:05 »

Çevrimdışı SeZzZ

• Yönetici
  • Delicious Demon!
göksel'le yaptıkları düet çok sağlam olmuş bence.
10...     9...     8...     7...     6...     5...     4...     3...     2...     1...     0...    BOO!! :çiçeeK:    :dans:    :yeehu     

« Yanıtla #56 : 29 Haziran 2005 - 13:43:01 »

Çevrimdışı ultrAhmet

• Aktif Üye
Klipler bence harika ilk kliptede ikincidede sağlam klip yaptılar bence.
İnşallah devam ederler böyle diğer albümlerindede.
Ben severek dinliyorum.
el-fatiha'dan sonra GALATASARAY MARSI okunacaksa öyle ölüm hos gelmis sefa gelmis..!

« Yanıtla #57 : 30 Haziran 2005 - 01:01:32 »

Çevrimdışı Freedevil_sf

• Aktif Üye
Klipler Güzelde Adamların Tarzını Net Olarak Çakabilmiş Değilim. Hem Rap midir Nedir?Ondan Var, Hem Popvari Bi Havası Var, Ve Sadece Nakaratlarda Rock Müziğe Dönüyo.Ne Bu Yaw :huh: :huh: :huh: :x
Müşteri Daima Haklıdır :P

« Yanıtla #58 : 30 Haziran 2005 - 02:24:04 »

Çevrimdışı ßurçin

• Emekli Mod
    • tık tık
ben sewio gibiyim sanki bunları .. yalan2 çok güsel gelior bana .. ama hala iz bırakanlar unutulmaz'a yapılmış olan tuhaflığa anlam werebilmiş diiLim o şarkıyı nie o hale soktular daha bi insanın içine işlerdi o şarkı ..ama artık mangadan dinlenildiğinde öyle olmuyor bende dönüp denizden diniyorum ... başarılılar ama 2.albümleri daha iyi olur die düşünüyorum umarım göreibliriz şahsen ben görmeyi çok istiyorum ..bu albüm de çok sağlam parçalar war fakat ehh olmasa yokluğu hissedilmez denilecek şarkılarda war .. neyse benim diiceklerim bu kadar

« Yanıtla #59 : 01 Temmuz 2005 - 04:56:08 »

Çevrimdışı ultrAhmet

• Aktif Üye
Albüm dinletiyor kliplerinide sıkılmadan izliyorum tamam işte bana yetiyor.