Gönderen Konu: Porcupine Tree  (Okunma sayısı 1478 defa)

Porcupine Tree
« : 07 Ekim 2008 - 13:33:30 »

Çevrimdışı satriani

• Supertramp
  • efilnikufesin
Steven Wilson liderliğinde kurulmuş olan melankolik bir progressive-rock grubu olarak tanımlamak mümkündür fakat yapısında birçok etmen bulunmaktadır.

Kök olarak ise Pink Floyd'a bağlı bir grup izleniminde ortaya çıkmışlardır. Geçen zamanla kendi seslerini bulmayı başarmış ve oldukça da ses getirmişlerdir.
tabii ki bu aşama aşama olmuştur. En başta sound daha sade, gürültülü seslerin hakim oldugu, senfonik ağırlıklı ve yogun bir klavye soundu baskın iken geçen zamanda gitarlar öne çıkmış,enstrumental bölümler artmış ve akılda kalıcı orjinal bass çizgisiyle grup kendini bulmuştur,ilk dönüm noktası Signfy albümü ve Moonloop epsidir.
devam eden zamanda Lightbulb Sun ve tabiki The Sky Moves Sideways gibi içinde 15-20 dakikalık doaçlama şarkılar bulunduracak ve deneyselliğin dibine vuracaklardır.

Heavy-metalden,experimental'a,pschedelic'aya hatta ambient öğeli elektronik müziğe kadar birçok türü içinde bulundurmaktadır grup.

Kuruluşu 1980lere kadar gider.İlk albümlerini tamamiyle tek başına kayıt eden Steven Wilson sonunda grup formatına geçmiştir.

Ayrıca ortak çalışmalarda da bulunmuştur grup üyeleri.öncelikle Steven Wilson OSI'de bir şarkıya sesiyle anlam katmış,Opeth'in Damnation albümünde de prodüktörlük yapmıştır ki Black Metal yapan bir grubun soundu gerçek anlamda farklılaşmıştır.Ayrıca Blackfield adında da yan bir projede bulunmuştur.

Sayısız live çalışmaları,ilginç doğaçlamalı,sıradanlık uzak tamamiyle yenilikçi müzik anlayışları ile kendilerini kanıtlamışlardır.

1991  On the Sunday of Life
1993  Up The Downstair 
1995  The Sky Moves Sideways
1996  Signify  S
1999  Stupid Dream 
2000  Lightbulb Sun 
2001  Metanoia (1998)   
2001  Lightbulb Sun - Special Edition 
2002  In Absentia   
2005  Deadwing   
2007  Fear of a Blank Planet

hiç dinlemeyenler bence son albümünden başlayıp eski albümlerine doru devam etsinler:)
in absentia,deadwing ve fear of a blank planet.. bu üç albümde kötü tek bir şarkı bile yoktur...ilk başlarda sıkılabilirsiniz parçalarda( o nedenle eski albümlerini sora dinleyin diroum:D) ama bisüre sora kulaınız alıştıında istesenizde bırakamazsınız porcupine i..bazen haftalarca  tek bir şarkısını dinlerseniz .. ama bitmez o parça herseferinde yeni bişiler yakalrsınız şarkının içinde..

I\'m going slightly mad

Özlem Tekin

Porcupine Tree
« : 07 Ekim 2008 - 13:33:30 »

Ynt: Porcupine Tree
« Yanıtla #1 : 10 Eylül 2009 - 22:43:33 »

Çevrimdışı satriani

• Supertramp
  • efilnikufesin
tek bir msj atılmamış lan p.t. ye (((: şaşırmadım :p

grup deli gibi albüm yapmaya devam ediyo(: deli gibi diyorum çünkü adamların normal discografisi 2009 albümü the Incident ile beraber on albümden oluşuyo(: amma velakin  özel kayıtlar,ep, single, live performansları( genelde sıfırdan yaratırlar bildiğimiz şarkıları , ilkkez  o konserde o haliyle çalınır şarkı, ve çok kaliteli bi şekilde kayıt edilip  yayınlanır)  gibi albümlerle beraber 33 adettir, bu benim toplayabildiğim rakam (: belkide daha elimde olmayan albümleride vardır(:..

the incident cift cd şekline yayınlanıpi ilk cd de 14 ikincide 4 şarkı barındırır içinde, açıkcası tam anlamıyla sindirerek dinlemedim henüz tamamını, kısa bikaç tur attım ki buşekilde p.t albümü hakkında sağlam bi yorum yapmak pek mümkün deildir...

aslında benim niyetim the sky moves sideways albümü hakkında yazmak ama şuan başlasam sanırım sabaha anca bitiririm (((: müsait bi zamanda karalıcam bikaç satır(:

len drown & furkii bırakın bu guanoyu neimde takılın biraz p.t. ye ve türevlerine , ozaman hak vericeksiniz bana neden beğenmiyorum öyle her grubu(: :p
ukalayım kardeşim ben :p ((:
I\'m going slightly mad

« Yanıtla #2 : 10 Eylül 2009 - 22:55:43 »

furkiii

• Ziyaretçi

grup deli gibi albüm yapmaya devam ediyo(: deli gibi diyorum çünkü adamların normal discografisi 2009 albümü the Incident ile beraber on albümden oluşuyo(: amma velakin  özel kayıtlar,ep, single, live performansları( genelde sıfırdan yaratırlar bildiğimiz şarkıları , ilkkez  o konserde o haliyle çalınır şarkı, ve çok kaliteli bi şekilde kayıt edilip  yayınlanır)  gibi albümlerle beraber 33 adettir, bu benim toplayabildiğim rakam (: belkide daha elimde olmayan albümleride vardır(:..

the incident cift cd şekline yayınlanıpi ilk cd de 14 ikincide 4 şarkı barındırır içinde, açıkcası tam anlamıyla sindirerek dinlemedim henüz tamamını, kısa bikaç tur attım ki buşekilde p.t albümü hakkında sağlam bi yorum yapmak pek mümkün deildir...

aslında benim niyetim the sky moves sideways albümü hakkında yazmak ama şuan başlasam sanırım sabaha anca bitiririm (((: müsait bi zamanda karalıcam bikaç satır(:

len drown & furkii bırakın bu guanoyu neimde takılın biraz p.t. ye ve türevlerine , ozaman hak vericeksiniz bana neden beğenmiyorum öyle her grubu(: :p

abi bende bu grubun 2009 live albümü var aslında dinledim ve hoşuma gitti o albümde özellikle de blackest ayes ve anesthetize performansı..=) steven wilson'ın zaten genel olarak performansı çok hoşuma gitti..=) hangi stüdyo albümünden başlamak daha iyi olur daha fazla dinlemeye..=)

« Yanıtla #3 : 10 Eylül 2009 - 23:17:08 »

Çevrimdışı satriani

• Supertramp
  • efilnikufesin
abi bende bu grubun 2009 live albümü var aslında dinledim ve hoşuma gitti o albümde özellikle de blackest ayes ve anesthetize performansı..=) steven wilson'ın zaten genel olarak performansı çok hoşuma gitti..=) hangi stüdyo albümünden başlamak daha iyi olur daha fazla dinlemeye..=)

valla eğer pink floyd sevmiyosan (sevmeyeni tanrı taş yapar :D)ilk albümlerine hiç bulaşma derim(:
başlamak için fear of a blank planet çok iyidir, deadwing ve in absentia şeklinde geriye doğru git diskografide(: the sky moves sideways e geldiğinde  dur ve önümüzdeki ??? yıl  bırakma o albümü(: ben 14 yıldır bırakamadım lanet albümü dinlemeyi(:
bide mümkünse  kulaklıkla dinle porcupine albümlerini, emin ol çok manyak enstantaneler yakalıcaksın müziklerinde (:
I\'m going slightly mad

« Yanıtla #4 : 10 Eylül 2009 - 23:21:52 »

furkiii

• Ziyaretçi
valla eğer pink floyd sevmiyosan (sevmeyeni tanrı taş yapar :D)ilk albümlerine hiç bulaşma derim(:
başlamak için fear of a blank planet çok iyidir, deadwing ve in absentia şeklinde geriye doğru git diskografide(: the sky moves sideways e geldiğinde  dur ve önümüzdeki ??? yıl  bırakma o albümü(: ben 14 yıldır bırakamadım lanet albümü dinlemeyi(:
bide mümkünse  kulaklıkla dinle porcupine albümlerini, emin ol çok manyak enstantaneler yakalıcaksın müziklerinde (:

pink floyd gelmiş geçmiş en büyük gruptur gözümde,o nedenle ilk albümlerini de dinleyeceğim..=) bahsettiğin albümden başlayıp geri sarıp sonra da yeniyi de merak ettiğimden the incident albümüne dönerim artık..=) teşekkür ettim..=)

« Yanıtla #5 : 10 Eylül 2009 - 23:29:29 »

Çevrimdışı drown

• Cool

Yazdım aklımın bir ucuna bakalım ben beğencekmiyim ahah :D
I like to remember things my own way. How I remembered them. Not necessarily the way they happened.

« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2009 - 21:29:11 »

Çevrimdışı drown

• Cool
Dinlediğim kadarıyla müptelası olum diyemem ama zamanla sevilebilcek gibi duruyo (:

"Stupid Dream" albümü bence gayet iyi.Hatta "Don't Hate me" en sevdiğim parçaları olabilir kendilerinin."Stars Die "adlı iki diskten oluşan bi albümleri daha var sanırım-en azından bendeki diskografi de var böyle bi albüm :D - o da oldukça iyi.Özellikle "Stars Die".
I like to remember things my own way. How I remembered them. Not necessarily the way they happened.

« Yanıtla #7 : 04 Ekim 2009 - 11:53:31 »

furkiii

• Ziyaretçi
ben nedense eski albümlerde çok da fazla pink floyd tadını yakalayamadım,aslında yakalasam daha iyi olabilirdi pink floyd'u oldukça seven bir müzik dinleyicisi olarak ama in absentia albümünü gerçekten çok beğendim,gerek bu albümde gerekse diğerlerinde ciddi bir yaratıcılıktan söz etmek mümkün ve bu durum da çok hoşuma gitti..yine in absentia albümünden "trains" de hem grubun en sevdiğim şarkısı oldu,hem de kendi en sevdiğim şarkılardan biri oldu..

bu arada müzik algılarındaki farklılık ve cesaretleri gibi konuları nedeniyle (grupların yaptığı müzik benziyor demiyorum) bir parça the mars volta'ya benzettiğimi de söylemeliyim..

« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2009 - 19:57:06 »

furkiii

• Ziyaretçi
steven wilson'ın solo çalışmalarının da gayet dinlenesi olduğunu da ekleyeyim..=) bir de steven wilson ile aviv geffen tarafından kurulmuş olan blackfield'ı deneyeceğim,o da sağlamdır umarım..=)

« Yanıtla #9 : 17 Ekim 2009 - 20:41:36 »

Çevrimdışı satriani

• Supertramp
  • efilnikufesin
blackfield iyidir iyi olmasına ama p.t. ye oranla daha sade diye nitelendirebilirim müziğini:) şahsen ben ilk başta wilsondan  daha farklı bişiler bekleyerek dinlemiştim blackfieldı pekte bekelntilerim  karşıladığını söyleyemem((:
furkanım eğerki blackfield ı beğenirsen gazpacho ya bayılırsın emin ol(:
I\'m going slightly mad

« Yanıtla #10 : 17 Ekim 2009 - 20:49:17 »

furkiii

• Ziyaretçi
blackfield iyidir iyi olmasına ama p.t. ye oranla daha sade diye nitelendirebilirim müziğini:) şahsen ben ilk başta wilsondan  daha farklı bişiler bekleyerek dinlemiştim blackfieldı pekte bekelntilerim  karşıladığını söyleyemem((:
furkanım eğerki blackfield ı beğenirsen gazpacho ya bayılırsın emin ol(:

bir de sanırım 20 yıl kadar öncesine dayanan no-man isimli de bir grubu varmış kendisinin onu da bir aradan çıkarmalıyım..=)

gazpacho'yu da deneyeceğim..=)

« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2010 - 13:10:48 »

furkiii

• Ziyaretçi
bu grubu tavsiye ettiği için mahir abiye ne kadar teşekkür etsem azdır..başta bazen bir şarkıyı haftalarca dinlersiniz dediği şarkılar da benim için open car,trains ve blackest eyes oldu şimdiye kadar ama daha keşfedilmeyi bekleyen hazineler var..=) geçtiğimiz günlerde birkaç haftayı neredeyse sadece porcupine tree, pink floyd ve the mars volta dinleyerek geçirmişliğim var..=)

« Yanıtla #12 : 10 Ağustos 2010 - 13:31:20 »

Çevrimdışı tekinist_mhmt

• Modaretor Grubu
bu grubu tavsiye ettiği için mahir abiye ne kadar teşekkür etsem azdır..başta bazen bir şarkıyı haftalarca dinlersiniz dediği şarkılar da benim için open car,trains ve blackest eyes oldu şimdiye kadar ama daha keşfedilmeyi bekleyen hazineler var..=) geçtiğimiz günlerde birkaç haftayı neredeyse sadece porcupine tree, pink floyd ve the mars volta dinleyerek geçirmişliğim var..=)
hemen dinleyelim :D
Bugün Doğanın Dengesi Yok..

« Yanıtla #13 : 24 Nisan 2013 - 23:41:02 »

Çevrimdışı comalies

• Deneyimli Üye
Always Never.
people are crazy and times are strange
i'm locked in tight, i'm out of range
i used to care, but things have changed