Gönderen Konu: Yabancı Rock Haberler  (Okunma sayısı 17343 defa)

Ynt: Yabancı Rock Haberler
« Yanıtla #90 : 02 Haziran 2008 - 19:12:42 »

Çevrimdışı amanda

• Özcü
Kurt Cobain’in Külleri Çalındı       

Haber Tarihi : 26.05.2008

News of The World’e göre Nirvana vokalisti Kurt Cobain’in yeri gizli tutulan külleri Courtney Love'ın Los Angeles’taki evinden çalındı.

Küller, Cobain’in saçlarıyla kilitli pembe oyuncak ayıu şeklindeki çantada olduğu, birkaç değerli eşya ile kıyafetlerle brilikte alındığı açıklandı.

Courtney Love ise üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi;

“Cobain’in küllerini birinin benden aldığına inanamıyorumOnları alamazsam ne yaparım bilmiyorum. Eşimden kalan tüm şey onlardı. Her gittiğim yere onları da götürürdüm ve böylece eşimin hala yanımda olduğunu hissederdim. Şuanda onu tekrar tamamen kaybettiğimi hissediyorum.”

radioeksen.com'dan alıntıdır...

Özlem Tekin

« Yanıtla #90 : 02 Haziran 2008 - 19:12:42 »

« Yanıtla #91 : 28 Ağustos 2008 - 10:20:17 »

furkiii

• Ziyaretçi
Alıntı
İlk sayısı 1981 yılında çıkan, İngiltere'nin ünlü haftalık rock müzik dergisi Kerrang!, 2008'in en iyilerini seçti.Bu yıl Londra'da ikincisi düzenlenen "Kerrang! Awards" ödül töreninini Anthrax'ın gitaristi Scott Ian sundu.Coşkulu geçen organizasyonda 8 farklı dalda ödüller sahiplerini buldu. Kerrang! Icon ödülünü Slipknot kazandı.

Gecede Metallica, Def Leppard ve Rage Against Machine, özel ödüllerin sahipleri olurken Metallica ayrıca en fazla ilham verici grup ödülüne de sahip oldu.En iyi uluslararası grup ve en iyi single ödüllerini ise 30 Seconds To Mars elde etti.

« Yanıtla #92 : 31 Ağustos 2008 - 12:04:51 »

furkiii

• Ziyaretçi
Alıntı
Kuzey İrlanda'lı alternatif rock grubu Snow Patrol, Ekim ayında yeni albümünün müzik marketlerdeki yerini alacağını açıkladı. 2006 senesinde çıkarttığı "Eyes Open" albümünden beri suskunluğunu koruyan grubun 5. stüdyo albümü olma özelliğini taşıyacak olan yeni albümünün ismi "A Hundred Million Suns" olarak belirlendi.

24 Ekim 2008'de Kuzey İrlanda'da, 27 Ekim 2008 tarihinde ise Avrupa'da piyasada olacak olan "A Hundred Million Suns" için grubun vokali Gary Lightbody şöyle konuştu : Bu grup olarak şimdiye kadarki çıkarttığımız en iyi iş.Gerek müzikalite,gerek şarkı sözleri,gerekse aramızdaki uyum açısından gerçekten de içimize sinen bir albüm oldu.
İlk single'ı "Take Back The City" adlı şarkı olacak albümün tam şarkı listesi ise şu şekilde :

1. "If There's a Rocket Tie Me to It"
2. "Crack the Shutters Open"
3. "Take Back the City"
4. "Lifeboats"
5. "The Golden Floor"
6. "Please Just Take These Photos From My Hands"
7. "Set Down Your Glass"
8. "The Planets Bend Between Us"
9. "Engines"
10. "Disaster Button"
11. "The Lightning Strike"
12. "What If This Storm Ends?" (Bonus Track)
13. "Sunlight Through the Flags" (Bonus Track)
14. "Daybreak" (Bonus Track)

« Yanıtla #93 : 23 Eylül 2008 - 12:36:15 »

furkiii

• Ziyaretçi
Kendi adlarını taşıyan ikinci albümlerini Türkiye'de Hammer Müzik etiketi ile piyasaya çıkaran Alman ALEV grubu; 11-16 Kasım tarihleri arasında   POEM ORGANİZASYON tarafından gerçekleştirilecek olan 5 konserlik bir turne için tekrar Türkiye’ye geliyor.

Grubun albümden çıkan 2. single’ı “Disconnected” Alman Alternatif Müzik Single listesi DAT 20’ye 19 numaradan giriş yaptı.

14 Ağustos 2008 tarihinde Zeytinli Rock Festivalinde sahne alan ve hem seyirciden hem de basından büyük beğeni alan ALEV grubu, POEM in  organizasyonu ile bu turnede İstanbul, Eskişehir, Bursa ve Bodrum’da seyirciler ile buluşacak.

konser yerleri ve tarihleri şu şekilde..:

11 ve 12 kasım bodrum kula rock city..

13 kasım eskişehir 222 park..

14 kasım istanbul balans jolly joker..

15 kasım bursa resimli bar..

« Yanıtla #94 : 07 Ekim 2008 - 11:50:46 »

furkiii

• Ziyaretçi
Rock Yıldızları sendika kuruyor

Radiohead, the Kaiser Chiefs, Pink Floyd’un gitaristi David Gilmour, Craig David, Iron Maiden, Billy Bragg ve The Verve gibi İngiliz rock yıldızları sendika kuruyor.İngiliz basınında çıkan habere göre, tüm sanatçıların müzik şirketleri ve dijital yayıncılar ile hükümet karşısında haklarını korumayı ve tek bir ses olarak hareket etmelerini amaçlayan "Sanatçı Koalisyonu", Manchester kentindeki müzik endüstrisi konferansı "In the City"de başlatılacak.Sendikanın, müzisyenlere plak ve teknoloji şirketleriyle sözleşmelerinden sonra adil tazminat ödenmesi ve telif haklarının korunması konularını içeren 6 maddelik bir manifestosu olacak.

Dream Theater'dan yeni albüm!
« Yanıtla #95 : 19 Şubat 2009 - 14:55:42 »

Çevrimdışı BlackThorn

• Yepyeni Üye
  • *

Progresif metal'in önemli ismi Dream Theater davulcusu Mike Portnoy aracılığı ile yeni albüm kaydına başladığını duyurdu. 2009'un ilk aylarında Roadrunner Records tarafından piyasaya sürülmesi bekenen albüm için "A Change Of Seasons, Octavarium, Learning To Live, Pull Me Under ve The Glass Prison albümlerinin harmanladığı bir albüm düşünün, heyecanlandırıyor mu? Eminim öyledir!" kelimelerini kullanıldı.

Sitelerinide inceledim tabi, evet bekliyoruz!

Ne albümler bekliyorum ya, Stratovarius başta olmak üzere! .lol.

saygılar.
The Harbinger Of Darkness is Coming!

UNIROCK FESTIVAL 2009
« Yanıtla #96 : 27 Şubat 2009 - 15:35:20 »

Çevrimdışı 11:14

• Gold Üye
  • Durma öyle...

Masstival Eylül'ün 3. haftası yapılacak..!
« Yanıtla #97 : 22 Mayıs 2009 - 17:41:55 »

Çevrimdışı 11:14

• Gold Üye
  • Durma öyle...
Tarihiyle beraber mekanı da değişmiş festivalin!

Yeni mekan Santralİstanbul.

Faith No More ve Keane şimdilik açıklanan isimler.

"Bana yetmez bu bilgi..!" diyenler üşenmesin şuraya baksın!

« Yanıtla #98 : 24 Temmuz 2009 - 14:01:56 »

furkiii

• Ziyaretçi
tarja turunen de geliyor..=)

http://www.biletix.com/event.htm?id=KL313

« Yanıtla #99 : 22 Aralık 2009 - 18:55:21 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
  • Benim Adım : Seksi
    • Follow Me
19 Grammy ödüllü gitar kahramanı Eric Clapton ve rock müzik tarihinin en çarpıcı seslerinden Steve Winwood bir arada Türkiye'de!

Santralistanbul’da iki efsane isim ile muhteşem bir canlı performans deneyimi sizleri bekliyor. Biletlerinin bir çoğunun halihazırda tükendiği Avrupa turnesinin son ayağı olan konser 13 Haziran 2010 Pazar günü santralistanbul’da gerçekleşecek. Biletler 22 Aralık 2009 saat 15:00 dan itibaren Biletix’te satışta!

Winwood Clapton’la arkadaşlığının ilk yılları için “Ben 15, 16 yaşlarındaydım, o ise 18, 19 ve bana ağabeylik yapardı.” diyor. “Beraber müzik dinler, müzik konuşurduk. Arkadaşlığımızın en başlarından beri ağabeylik rolünü üstlendi." Dostlukları pekiştikçe Clapton ve Winwood yanlarına davulcu Ginger Baker ve basçı Rich Grech’i de alarak Blind Faith’i kurdular. 1969 yılında liste başı olan grupla aynı ismi taşıyan tek bir albüm yayınladıktan sonra grubu dağıttılar.

Ama, ne Clapton’ın ne de Winwood’un kariyerinde spotlar ışıltısını kaybetti.

Clapton 19 Grammy Ödülü kazandı ve üç farklı durumda Rock ‘n’Roll Hall of Fame’e davet edilmenin onurunu yaşadı; Winwood Yılın Albümü ve Higher Love şarkısıyla En İyi Erkek Vocal Performansı gibi dallarda Grammy aldı. Tekrar bir araya gelme kararı ise Clapton’dan çıktı. Clapton “geçmişte yapılan müziğin güzelliğini ve romantizmini” yeniden yaratmak istiyordu. İkili, Jimi Hendrix’ten (Little Wing), Clapton’tan (Forever Man), JJ Cale’in (Cocaine) Winwood’un Traffic adlı grubundan (Pearly Queen) ve Hendrix’in "Voodoo Chile" ının 16 dakikalik bir versiyonu gibi çaldıkları parçalarla, dinleyicileri rock’n roll’un altın çağlarına geri götürüyorlar ve performanslarını Blind Faith albümünden çaldıkları hitlerle süsleyerek hem eski hem yeni fanlara unutulmaz bir gece yaşatıyorlar.

"Sen,her zaman NY'dan daa güzeldin" de."Seni hiç kırmadım ki" de."Kim uydurdu bu yalanı"

http://seytannikahi.blogspot.com/

« Yanıtla #100 : 22 Aralık 2009 - 19:17:04 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
Ozzy'den Yeni Albüm
Ozzy Osbourne önümüzdeki sene yepyeni bir albümle geri dönmeye hazırlanıyor. Ozzy'nin Haziran ayında çıkacak albümünün isminin "Soul Sucka" olduğunu açıklayan resmi internet sitesinden gelen son haberlere göre albümden ismi belirlenen şarkıları arasında "Let It Die", "Soul Sucka" ve "Diggin' Me Down" bulunuyor. Black Sabbath'ın üyesi olarak ismini tüm rock ve metal camiasına duyuran Ozzy Osbourne, MTV için yayınlanan "The Osbournes" ile de bir popüler kültür ikonu haline gelmişti. Son olarak 2007'de dokuzuncu stüdyo albümü "Black Rain"i piyasaya süren Osbourne, bunun ayık kaydettiği ilk albüm olduğunu belirtmişti

« Yanıtla #101 : 25 Aralık 2009 - 11:12:36 »

furkiii

• Ziyaretçi
eric clapton ve steve winwood, istanbul'a geliyor..:

http://www.biletix.com/event.htm?id=LLERI

« Yanıtla #102 : 05 Şubat 2010 - 12:25:05 »

furkiii

• Ziyaretçi
ingiliz progresif rock müziğinin önemli isimlerinden marillion konser vermek için istanbul'da geliyormuş..=) konser 4 mart akşamı balans jolly joker'de ve ayrıntılara şuradan ulaşmak mümkün..:

http://www.biletix.com/event.htm?id=LLMAR

Rock'n Coke 2 yılda bir!
« Yanıtla #103 : 06 Şubat 2010 - 11:59:41 »

Çevrimdışı bLoody_mary

• Yepyeni Üye
  • *
  • you never loved this city...
    • thankgod4girls
ilk kez carpilmis gibi umutluyum su hain dunyadan!

« Yanıtla #104 : 06 Şubat 2010 - 13:10:46 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
Aman sapıttı bunlarda...