Gönderen Konu: Pj Harvey  (Okunma sayısı 1485 defa)

Pj Harvey
« : 01 Mayıs 2008 - 17:05:50 »

Çevrimdışı kanatsız melek

• Gold Üye

Polly Jean Harvey, yaygın adıyla PJ Harvey (d. 9 Ekim, 1969), İngiliz şarkı yazarı ve vokalisttir.

1991 yılında "Dress" isimli ilk single albümünü yayınladı. Kendine has tarzıyla, şarkı yazarlığı ve müzisyenliğiyle alternatif müzikte yerini aldı.

Albümleri  ;

Dry  

PJ Harvey'in gitar, bas ve davul üçlemesiyle çıkan "Dry" isimli ilk albümü büyük başarı kazandı. Albüm sadece Birleşik Krallık'ta değil, dünyada ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde de beğenildi. PJ Harvey aynı dönemde Rolling Stone dergisi tarafından en iyi şarkı yazarı ve en iyi yeni kadın vokalist seçildi. Kurt Cobain, en beğendiği 50 albümden biri olduğunu söyledi.Albüm rock müziğinin önemli köşe taşlarından oldu. PJ Harvey'in gitar kompozisyonlarında ve şarkı yazarlığında sergilediği olgunluk, yalın, dürüst, açık sözlü ifadeler ve feminen tavır dikkat çekti.

Rid of Me 

1993 yılında çıkan Rid of Me albümü PJ Harvey'ye ilk Mercury Ödülleri adaylığını getirdi. Bu albümle Pj Harvey dinleyici kitlesini artırdı ve dünya turnesine çıktı.

To Bring You My Love 

Rid of Me albümümünden sonra PJ Harvey, gitar, bas ve davul üçlüsünü bozarak farklı müzisyenlerle çalışacağını belirtti. 1995 yılında çıkan albüm orijinal yapısıyla dikkat çekti. Rolling Stones dergisi ve Q dergisi tarafından yılın sanatçısı seçilen PJ Harvey, Mercury ödüllerine yeniden aday oldu, aynı zamanda Grammy ödüllerinde iki dalda aday olan albüm 90'lı yılların en iyi albümlerinden biri olarak görülmektedir.

Is This Desire?

1998 yılında çıkan albüm Grammy ve Brit ödüllerine aday oldu. PJ Harvey albümde hemen hemen her şarkıda sesini farklı tonlarda kullandı. Albüm karanlık atmosferi ve içerdiği elektronik müzik ile PJ Harvey'in her albümde farklı şeyler deneme arzusunu gösteren bir albüm oldu. Bu albümü yazarken birçok kitaptan ve hikayeden etkilenen PJ Harvey, bu albümü yaptığı en uç noktada ki albüm olduğunu belirtti.

Stories From The Sea Stories From The City  

Albüm 2001'de Mercury ödülünü aldı ve PJ Harvey bu ödülü kazanan ilk kadın müzisyen oldu.[kaynak belirtilmeli]Albüm Rock müziğin hemen her dalında dolaşan ve genel teması aşk olan PJ Harvey'in diğer albümlerine göre daha anlaşılır ve geniş kitlelere ulaşabilecek bir yapıya sahipti. Albüm büyük başarı sağlayarak yılın en iyi albümlerinden biri olarak görüldü ve taktir topladı. PJ Harvey, bu albümle Grammy müzik ödüllerinde en iyi rock albümü ve en iyi rock müzik vokal performans dallarında aday gösterildi.

Uh Huh Her

PJ Harvey'in albümü Uh Huh Her 2004 yılında çıktı. Albüm PJ Harvey'in en kendi başına kaldığı albüm oldu. Perküsyon ve davul dışında bütün enstrümanları kendisi çalan PJ Harvey bu albümle birçok festivale katıldı. Müzisyenin kariyeri boyunca yaptığı müziklerin tek potada toplanarak rafine edilip sunulduğu, az enstrüman ve güçlü ifade tercihinin tekrar ön plana çıktığı ve PJ Harvey'in sesini en doğal haliyle kullandığı bir albüm olarak müzisyenin kariyerinde sağlam bir yer edindi. En iyi alternatif müzik albümü dalında Grammy adaylığı kazandı. Ayrıca bu albümle Brit ödüllerine de aday olan PJ Harvey, Meteor İrlanda Müzik Ödüllerinde en iyi uluslararası kadın sanatçı ödülünü kazandı.

White Chalk 

24 Eylül 2007'de PJ Harvey'in son albümü White Chalk çıktı. Albüm alternatif rock türündedir ve eleştirmenler tarafından oldukça beğenilmiştir.

Tesadüflerle başlar her şey.

Özlem Tekin

Pj Harvey
« : 01 Mayıs 2008 - 17:05:50 »

Ynt: Pj Harvey
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2008 - 17:45:18 »

Çevrimdışı Lost-AnqeL

• Aktif Üye
1-2 Parçasını Severim.Ekşi de Özlem için ''Pj Harvey'in Türkiye Şubesi'' falan diyolardı :D

Onun İçin ÜzüLdüm..
Belki Birgün O)Da Sever..

« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2008 - 17:25:51 »

Çevrimdışı kanatsız melek

• Gold Üye
1-2 Parçasını Severim.Ekşi de Özlem için ''Pj Harvey'in Türkiye Şubesi'' falan diyolardı :D

:D :D "ne alaka ?" diyorum ben de onlara.. (:
Tesadüflerle başlar her şey.

« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2008 - 14:21:56 »

Çevrimdışı Franz

• Aktif Üye
Özlem ve  Pj Harvey arasında  herhangi bir bağlantı kurmuş olan kişinin gözlerinden öperim   :clapping:  :clapping:

Gözümde Patti Smith'in büyük kızı olarak gözüküyor hep Pj Harvey...Sesini kullanması,şarkılarındaki müzikalite,duruşu ile takdir ediyorum açıkcası...Pek çok şarkısındaki sound,kullandığı değişik vokal teknikleri farklı olsa da  her şarkısında  özsel olarak hep ortak noktalarda olabiliyor...

Big fish little fish,the dancer,naked cousin(soundtrack),grow grow grow,IS THIS DESIRE,rid of me,nick cave ile düeti henry lee ve  radioheadle olan düeti this mess we are in en bi sevdiğim şarkıları arasında...

Björkle  canlı perfonmansta sergiledikleri rolling stones coverı satisfactionda iyidir her Pj Harvey şarkısı gibi   :innocent:

Not: Ekşide özlem için yapılan diğer bir benzetmede ''mahalle björkü'' ...

« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2010 - 01:08:55 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
  • Benim Adım : Seksi
    • Follow Me
Haydi bakalııım...  =ohbe=

Björk'ten ne az ne çok,Patti'den ne az ne çok,Tori ve Fiona'dan da ne az ne çok sevdiğim dişidir.
Arızadır...
Enteresandır...
Aşık eder...
Yüzüne su çarpsan da ayılamazsın...

Elimde şu an için 9 albümü ve Canada/Toronto'da kaydedilen bir konser kaydı bulunuyor ve ben hepsini kucaklıyorum.Birini diğerinden asla çok sevmiyorum,birine diğerinden asla az değer vermiyorum.Yalnız 'To Bring You My Love' sanki biraz tolerans görmekte tarafımdan...Ayrıca,John Parish'le doldurmuş olduğu 'Woman A Man Walked By' albümü de daa bir başkadır.Ayrıca (bu,son :p ) Sataisfaction Ft. Björk düet coverı da çok hoştur
"Sen,her zaman NY'dan daa güzeldin" de."Seni hiç kırmadım ki" de."Kim uydurdu bu yalanı"

http://seytannikahi.blogspot.com/

Çirkin Prenses Yeni Bir Albüme Gebe
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2010 - 16:04:29 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
    • Follow Me
Ne bebek gibi bir yüzü var, ne de sütun gibi bacakları. Sesi de meleklerinkini andırmıyor ama o bizi 'olduğu gibi'liğiyle vuruyor. Eski sevgilisi Nick Cave ile 'Henry Lee'yi söylerken, "Bu lanet olası dünyada benimle kıyaslanacak tek bir kız bile bulamazsın" sözleriyle buna hepimizi inandırıyor. Thom Yorke ile 'This Mess We’re In'i söylerken, aşık olmanın rezaletini iliklerimizde hissettiriyor. (Aynı anda Thom Yorke da "Gece ve gündüz seninle sevişme hayali kuruyorum" diyor). En az kendisi kadar müstesna kişilik Björk ile 'Satisfaction'ı söylediğinde ise bir şarkının nasıl orijinalinden daha güzel söyleneceğini gösteriyor.

Suyunda şairlik ve müzisyenlik olan topraklarda yani Britanya’da doğan PJ Harvey, sadece sıradan bir vokal ve gitarist değil. Piyano, org hatta saksafon çalıyor, şarkılarını kendi yazıp besteliyor. Yani gerçek bir müzisyen. PJ Harvey, onu bugünlere getiren ilk adımı 1983’te attı. Automatic Dlamini grubuna dahil olunca hem kendini göstereceği sahnelere çıktı hem de "Müzikal ruh eşim" dediği John Parish ile tanıştı. O günleri, gitar çalmayı ve seyirciyle iletişim kurmayı öğrendiği dönemler olarak anlatıyor. 1991’de gruptan ayrıldı ama John Parish’le müzikal bağları hiç kopmadı. Hatta sonradan sözleri PJ Harvey, müzikleri Parish’e ait iki albüm çıkardılar.

ŞÖHRET ADIMLARI

1991’de PJ Harvey kendi adını taşıyan grubunu kurdu. Basta Steve Vaughan, davulda Robert Ellis’in olduğu grup, 90’lara damgasını vurdu. İlk albümlerini 5 bin dolardan bile daha az bir maliyetle 1992’de yayınladılar. İlk albümün başarısı, ikincisi için yoğun bir baskı yaratıyordu. Harvey’nin kırılgan ve hırçın ruhu için böyle bir stres çok fazlaydı. Buna rağmen, ikinci albüm Rid of Me, Harvey’nin kült olduğunu gösterdi. Üçüncü albümde PJ Harvey artık solo çalışıyordu ve gitarlarda John Parish vardı. 1995’te yayınlanan To Bring You My Love, gerçek bir başyapıttı. Sonrasında Nick Cave ile efsanevi düeti, ardından Stories From the City, Stories From the Sea geldi. Bu albüm ona müzik tarihinde bir ilki getirdi: 2001’de Mercury Ödülü’nü aldığında, bu ödülü kazanan ilk kadındı.

2004’te çıkan Uh Huh Her albümüne kadar, bir başka şahane müzik ismi Queens of the Stone Age’in yan çalışması olan Desert Sessions’ta yer aldı. 2004 sonrasında Morrissey gibi dev bir şairfilozof-müzisyenle de sahneye çıktı, Sonic Youth ile de. 2007’de White Chalk, 2009’da A Woman A Man Walked By albümlerini çıkardı. Şimdi yeniden, yeni şarkılarını duymak istediğimiz anda çıkageldi: 14 Şubat 2011’de piyasada olacağını açıkladığı Let England Shake albümünden ilk şarkısını web sitesine koydu. Diğer PJ Harvey şarkılarından daha iyimser ve kilise müziklerini hatırlatan bir tınıya sahip şarkının adı Written On The Forehead (Alnına Yazılı). Şarkıyı internette tüm müzik sitelerinde dinleyebilirsiniz.

BIRAKIN İNGİLTERE SALLANSIN

PJ Harvey’nin sekizinci stüdyo albümü olan Let England Shake (Bırakın İngiltere Sallansın), John Parish ve daha önce Nick Cave and the Bad Seeds’ten tanıdığımız Mick Harvey’nin prodüksiyonuyla hazırlandı. Şarkıların mikslerini ise Depech Mode, U2 gibi isimlerle çalışan Flood yaptı. Şarkıların çoğu canlı kaydedildi. Bir kısmı ise Dorset Kilisesi’nde kaydedildi ki Dorset, Madonna, Chriastian Bale gibi ünlülerin yaşadığı bir kasaba. Albüm için web sitesinden önsatışlar başladı. Tanıtım konserleri içinse Berlin, Paris, Brüksel ve Londra’da şimdiden tarihler belirlendi.

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/577803-cirkin-prenses-yeni-bir-albume-gebe
"Sen,her zaman NY'dan daa güzeldin" de."Seni hiç kırmadım ki" de."Kim uydurdu bu yalanı"

« Yanıtla #6 : 23 Mart 2011 - 14:38:51 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
    • Follow Me
Son albüm 'Bırakın İngiltere Sallansın'daki 'England' adlı parçasında kürtçe ağıt yakıyor.Albümde yeni bir teknik deneyerek,daa tiz seslere çıkmış,daa yumuşak,karışık olmayan melodileri tercih etmiş.

« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2011 - 21:46:24 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
İşte yeni klip;

PJ Harvey - Let England Shake

http://www.youtube.com/watch?v=I2Qlb0qFLFE

« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2011 - 13:45:00 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
    • Follow Me
Time'ın '2011'in En Etkili 100 İsmi' listesinde sonuncu sırada yer aldı.

« Yanıtla #9 : 18 Nisan 2013 - 16:12:46 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
    • Follow Me
http://www.youtube.com/watch?v=RzwG3r9_L9o

Rid of ME (Live Performance)

« Yanıtla #10 : 18 Nisan 2013 - 18:23:23 »

Çevrimdışı comalies

• Deneyimli Üye
Her konuda duygularını çok iyi ifade edebiliyor ve kesinlikle en iyi kadın şarkı sözü yazarlarından. Bu kadını çirkin bulanlar içindeki güzelliği ve fikirlerinin kalitesini fark edemeyenlerdir bence. Biraz TUHAF bir kadındır ama biz onun tuhaflığını sevdik zaten. Dipnot olarak da kendisi Rid of Me albümü kayıt aşamasında sadece patatesle beslenmiştir.
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2013 - 18:24:30 Gönderen: öz_fan »
people are crazy and times are strange
i'm locked in tight, i'm out of range
i used to care, but things have changed