farklı farklı şehirlerde konser istiyoruz konser
Yahu hemen filmler için promosyon çalışması yapınca,"Aman Allahım bittik, Öz artık müzikten uzaklaştı, filmlerin peşine koşuyor, yandık, kül olduk, artık sevmiyorum, itici gelmeye başladı..vs.vs.vs..."Samimiyetle söylüyorum, bu tür söylemler Öz'ün yaptıklarından daha itici gelmeye başladı. Yahu hayat kadının hayatı. Özlem bir şekilde elbette işin müzik tarafını da düşünüyordur. Bence "off artık iyice batıyor gözüme bu kadın" demektense desteklemek daha doğrudur. Sanıyorum ki çoğumuz şarkıcı Özlem Tekin için değil, sanatçı olan Özlem Tekin için buradayız.
o bahsettiğin isim neye göre büyük bir isim?zaten o kadar da tanınmasın bence, herkes de dinlemesin.
Tanınmaktan bahseden kim? Sanatçıya duyulan saygıdan bahsediyorum. O bahsettiğim isme duyulan saygı da, şöyle bir çevrenizi, interneti incelerseniz göreceğiniz üzere, Özlem'e olan saygıdan daha fazla.
Seni anlıyorum, haklısın da. Özlem kendi kariyerinde bireysel hatalar yaptı, bu gözardı edilemez. Fakat şu da bir gerçek, Özlem hiçbir zaman hakettiğini de alamadı ve belki de uç bir düşünce olacak ama hakettiğini de "almasına izin vermediler." Özlem'in müziği tamamen küs olduğu yılları da hatırlıyorum. Özlem'in her şeyden önce bizi değil kendisini düşünmesi oldukça insani bir durum. Hayatın merkezinde kendisi var çünkü, bu yüzden o an kendisini ne iyi hissettiriyorsa onu yapması doğal bir durumdur. Keşke, hep müzik olsa, evet gerçekten de süper olurdu. Ama yok işte. Para kazanmak zorunda, eğlenmek zorunda, zaman geçirmek zorunda...
Özlem'in her şeyden önce bizi değil kendisini düşünmesi oldukça insani bir durum. Hayatın merkezinde kendisi var çünkü, bu yüzden o an kendisini ne iyi hissettiriyorsa onu yapması doğal bir durumdur.
Müzikal anlamda evet, belki de bir nebze doğru. Şu da var, Şebnem Ferah tip olarak, karakter olarak daha da medyaya uyum sağlayan, insanlara uyum sağlayan bir tip ve bence daha da sahalara oynamasını bilen bir insan. Bunlar da bir etken. Özlem ise her koşulda alternatifti ve hala da öyle. İşte olayın için karakteristik özellikler girdiğin de "kazanılan saygıdan" bahsetmek güçleşiyor. Keza, Şebnem Ferah'ın dinleyen kitlenin büyük bir çoğunluğu da "ne olursa dinlerim havasında" insanlar, yani Can Kırıkları şarkısının ardından, Demet Akalın'dan şarkı dinleyen insanlar. Bu tür bir müzikal saygı böylesine bilinçsiz bir dinleyiciden gelirse bence hiç gelmesin.