Derginin kapağı, aslında Özlem Tekin'in fotoğrafı kapak olmalıydı.

Röportaja başlamadan önceki fotoğrafta başlık olarak ''Acıya meydan okumaktır hayat'' demiş Özlem Tekin

İşte röportaj ben okudum Özlem çok güzel şeyler söylemiş,
46 Dergisi'ndeki Özlem Tekin Röportajı..
Acı bana göre usta usta samurayın kullandığı özel yapım keskin bir kılıç! ister yıllar boyu inceden inceye kesip işkence yapar,ister bir darbeyle öldürür.Aşk ise atamayacağın, baş edemeyeceğin, darbenin nereden ne zaman geleceğini görüp önlem alamayacağın, ancak başına geldikten sonra bir şekilde mücadele etmeye çalışacağın bir o kadar da kahkaha atmak gibi doğal bir olgu...
Bu röportajdan önce hiç irdelememiştim ama DÜŞÜNÜNCE ACI DENEN ŞEY 786 ŞIKKA AYRILIYOR KAFAMDA VE HAYATIMIZIN HER ADIMINDA MEVCUT.Bazen bileyerek ve isteyerek bir netice uğruna kendimize çektirğimiz acılar güzel acılar var.Antrenman yaparken çektiğim spor acısı bunlardan biri.Dövme yaptırırken çektiğim ve gurur duyduğum bir acı türü.Güzellik uğruna da yapılanlar da var, en yakın ilişkim bu tür acıyla.
Fiziksel acı eşiğim, acıya fiziksel dayanıklılığım çok yüksek.Ruhsal acı eşiğim ise yerlerde sürünüyor.Hayatımda çok keskin ruhsal acılar yok ama aşk acısı bütün denfgemi bozup hayatımı allak bullak edebilir.
Acıyla büyümeyi,hayata tutunmayı ise kabul etmiyorym. Bu bana göre pasif ve edilgen bir yaşama şekli.BENİM TARZIM ACIYA SEBEP OLAN DURUMU TESPİT EDİP ONA MEYDAN OKUMAKTIR.Kadınlar hali hazırda bir çok acıyı gereğinden fazla göze alıyor.Bu erkeklerin suçu biraz da, bin yıllardır erkekler kadınları o kadar eğitmiş ki, sürekli erkeklere güzel görünmek için yapmadığımız maymunluk kalmıyor.Epilasyon estedik ameliyatlar,botoks hatta saçını sarıya boyatırken bile kafan yanıyor.En basitinden erkekler koca göbeğiyle gayet sempatik görünürken zamane kadınlarının hepsi aç.
Sevdiğim birini veya bir varlığı kaybetme acısı beni korkutur...
Budha der ki: ''Ne kadar karanlık o kadar aydınlık.'' Bu, ikisi birbirinin içinde ama bundan ziyade hayatta ne kadar büyük acılar,karanlık,yenilgiyle karşı karşıya kalırsan bir o kadar başarı sevinç ve mutluluk sahibi olursun demek.Bu düşünce şekli daha sağlıklı bence.Ayrıca insana zor zamanlarında kuvvet veriyor.