satriani kardeşim bu yazının muhatabı degilim belki,, ama yazının son kısmına sonuna kadar katılıyorum,, ben o kadar yaşlı degilim,, metalle tanışmamda punk'dan etkilenme sürecini keşfetmeme dayanır,, ama bizim zamanımızda bi farklıydı bu olaylar,, internette ara indir,, ya da çık dışarı al albümü yoktu,, para biriktirir ,, kasetçiye liste verirdik,, işte orada şarkılar sıralanır,, ve her allahın günü abi geldimi bizim şarkılar,, noldu,, istanbuldaolan arkadaşlar yine bizden daha iyi ulaşıyolardı albümlere,, telefonda görüştügümüzde yeni şeyler buluyorduk,, yanında getiriyodu,, biraz nostalji belki benimkisi,, ama ulaşılması zor olandı bu ve bu onu güzel yapıyodu,, şimdi bakıyorum,, bizim zamanların metal tanrısının ,, demir bakirelerinin yaptıkları hemen her tınıda yapılabiliniyo,, biz speed e geçişi grupların grindcore'e geçmediklerini açıkladıkları hala ben bi fark göremem :) ,, ama bunlar olmasaydı ,, o çalkantılı dönemler yaşanmasaydı,, şuan neler dinleyecegimizi zannetmiyorum,, ve emin oldugum bi konu da var ki üstadlar birer cazz sanatçısına geçecekti belki,, bunlar güzeldi,, şimdi dinlemiyoruz,, evett eskisi gibi ama farklıydı,, bunun bi tanımını yapamam ya da bunu yüklenecek bi cümle kuramam,, neyse böyle bişey,, saygılar,,