soğuk bir havası olduğunu düşündüğüm şarkıcı,besteci,güfteci,izlandanın bir nevi sezen aksusu. bilmiyorum trip hop ve trip pop - ki trip hop kadar sert ve bohem olmayan bir alt tür gibidir,jay jay johansonın yaptığı müzik türü gibi gibi- türlerinin kraliçesi olarak adledilmesi de beni bir şekilde çekmiyor,çekemiyor. öncülük ettiği ve destek çıktığı sigur rosu - ki taptığım gruptur- delicesine dinlerken öte yandan mum adlı diğer izlandalı aşmış grubu şaşılası ifadeyle takip ederken;björkü bir türlü dinleyemiyorum. sanırım notaya uyumlu hale getirmek için kelimeler arasındaki o boşlukları, birden çoşup birden sakince şarkıyı icra etmeye çaıştığı o ses tonu, kullandığı samplelar falan filan. evet hepsi björk dinlerken beni huzursuz eden ayrıntılar. onun yerine bat for lashes - what's a girl to do, madonnaya verdiği ve madonnanın björke eğilmeye çalıştığı bedtime stories, aşmış albüm felt mountaine ait goldfrapp şaheseri human dinleyip dinleyip björkün müzik dünyasında oluşturduğu tarzın kendisine nasıl yakışmadığına şaşırır kalırım.
Hatta golfrapp human şarkısından bir dize taktim etmek istiyorum kendilerine.
''are you human or a dud?''