evet yaws bu grupda süper..
önce brigme to life ile bir griş yaptı, sonro goingme under daha sonra my ımmortal ...
ama şu hello parçası hepsine de değer doğrusu!!!!
Ülkesi : Little Rock, Arkansas, ABD
Türü : Rock , Alternative rock , Pop
Aktif Olduğu Yıllar : 1998 -
Çıkış Şirketi : Wind-Up
Website : Evanescence
Evanescence'ın sözlük anlamı, -artık herkesin bildiği gibi- buharlaşıp kaybolmak demek. Ancak grup, bunun tam aksine kariyerine muhteşem bir başlangıç yaparak, müzik dünyasında çok kalıcı olacağının sinyallerini ilk albümleriyle wermeye başladı. Evanescence, "Daredevil" filminin soundtrack albümünde kullanılan ilk single'ları "Bring Me To Life" ile tüm dikkatleri üstlerine çekti. Bu müthiş şarkı ile başta Amerika olmak üzere yavaş yavaş tüm Awrupa'da önemli liste başarıları ve satış elde eden grubun en büyük silahı, hiç kuşkusuz, dupduru bir sese sahip wokalistleri Amy Lee.
"Başarımızın sırrı, özgünlüğümüz we insanların içten içe yaşadığı sorunları dilegetirmenin dışında onların aslında yanlız olmadıklarını wurgulayabilmemiz."
Güçlü bir rock sound'una sahip Evanescence, 90'lı yılların sonunda Little Rock, Arkansas'ta kuruldu. Grubun ilham kaynakları; Bjork, Tori Amos ve Danny Elfman gibi geniş bir yelpazede müzik yapan isimlerden oluşuyor. 11 mükemmel rock şarkısından oluşan ilk Evanescence albümü 'Fallen' uzun zamandır piyasada eksikliği hissedilen kadın wokalli rock grubu sorununu çözüyor...
Grubu kuran Amy ve Ben, çocukken yaz kampında tanışmışlar. Amy piyanoyla Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanıyormuş, Meat Loaf hayranı olan Ben hemen gidip tanışmış ve grup kurmaya o gün karar wermişler. Kendi çabaları ile yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak oldukça tanınmışlar. O albümü bugün 'komik' olarak nitelendiriyorlar. Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılında ilk albüm "Origin" gelmiş. Ancak kendilerine özel bir sebepten dolayı, bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlarmış. Bu sebeple de resmi sitelerinde "Fallen", ilk albüm olarak gösterilmekte...
Moody , "Müzikle ilgili konularda Amy ile görüşlerimiz ve zevklerimiz kesinlikle aynı. Şarkı sözü yazarken birbirimizin düşüncelerini tamamlayabiliyoruz." diyor. (O zaman neden Avril'a gitti? Madem bu kadar uyumlular... Şu Moody'yi gerçekten sewmiyorum... Avril'ın kendisini de sewdiğim pek söylenemez ya...)
İlk çalışmalarını we seslerini yeni yeni duyurmaya başladıkları dönemi şöyle anlatıyor Moody: "Yazdığımız ikinci şarkı, Understanding adında yedi dakikalık tuhaf bir şarkıydı we yerel radyo istasyonu garip bir şekilde bu şarkıyı çok sık çalmaya başladı. Şarkı epey popüler olmuştu ama kimse kim olduğumuzu, nerede bulunduğumuzu bilmiyordu çünkü bir yerlerde sahne alma şansımız hiç olmadı; sadece Amy we ben, ikimizdik ve bize eşlik etmesi için müzisyenlere ödeyecek paramız yoktu..." (Gerçekten garip, çok tutuluyorsunuz, ama sizi tutan çoğu kişi sizi tanımıyor...)
Bağımsız olarak yayınladıkları "Origin in Memphis" albümünün kayıtlarını yaparken yandaki stüdyoda başka bir grupla ilgilenen yapımcı Pete Matthews müziklerini duymuş, duyduğu şeyden de son derece etkilenmiş we hemen Wind-Up Records adına onlarla sözleşme yapmış. Ardından gitarist John LeCompt'ın ve baterist Rocky Gray'in aralarına katılmasıyla grubu tamamlamışlar we böylece ayrıntıları daha zengin, orkestrasyonu eksiksiz bir albüm için çalışmalara başlamışlar... Los Angeles'ta Ugly Kid Joe'nun eski gitaristi Dave Fortman'ın yapımcılığını üstlendiği "Fallen" albümü bu çalışmaların ardından çıkarıldı işte...
Çıkış şarkısı 'Bring Me To Life'ın vokallerine Paul McCoy'un da eşlik etmesiyle şarkı bir anda "Daredevil" filminin soundtrack'i olup büyük bir patlama yaptı.
"Bring Me To Life daha önce hiç hissetmediğin bir şeyi keşfetmekle ilgili bir şarkı, senin korunaklı balonunun dışında büyük bir dünya olduğunu keşfediyorsun." ---Ben Moody---
Evanescence şarkı sözlerinde aşkın çaresizlik, umutsuzluk gibi karanlık we gizemli konularını keşfediyor. Ama grup bu sözlerde esas mesajın pozitif olduğunda ısrar ediyor.
"Bütün bu şarkıların ortak noktası, acı çeken we kendini kötü hisseden insanların bunlarla baş ederken yalnız olmadıklarını onlara hatırlatmaları" diyor wokalist we besteci Amy Lee we ekliyor, "hayat böyle, insanlar böyle, ama yalnız değiller; bizim anlatmaya çalıştığımız şey bu..."
Grup Üyeleri
Amy Lee - [ Vokal ve Piyano ] John LeCompt - [ Gitar ] Rocky Gray - [ Bateri ] Terry Balsamo - [ Gitar ] Tim McCord - [ Bas Gitar] | | Eski Üyeler
Ben Moody David Hodges William Boyd |
Biyografi "ben_melih" arkadaşımıza aittir...DiskografiEvanescence EP 1998

Mystary EP Ocak 2003

The Open Door Ekim 2006
 | | Sound Asleep EP 1999

Fallen Mart 2003
| Origin 2000

Anywhere But Home Konser Albümü Kasım 2004
 |