Gönderen Konu: Evanescence  (Okunma sayısı 28978 defa)

Ynt: Evanescence
« Yanıtla #225 : 19 Ocak 2007 - 11:11:39 »

Çevrimdışı NükLeer_BaşLıkLı_Kız

• Yepyeni Üye
  • *
  • bÖöÖÖöÖö!
süper bi grup şarkılarıyla beni ben yapan grup çok seviyorum!!
ahh eğleniyor kendi başına,ahh neşesi yeter..

Özlem Tekin

« Yanıtla #225 : 19 Ocak 2007 - 11:11:39 »

« Yanıtla #226 : 19 Ocak 2007 - 13:23:00 »

Çevrimdışı 11:14

• Gold Üye
  • Durma öyle...
"Lacrymosa"nın 1.52'de  gelen "I don't want to hold you back now love" sözündeki vokal çok kuvvetli... Hele "Love" deyişi...

« Yanıtla #227 : 20 Ocak 2007 - 09:51:53 »

furkiii

• Ziyaretçi
amy lee'nin bu kadar genç olduğunu bilmiyodum.. :aaaa. :aaaa. :aaaa.

her yerde değişik bişey yazıyo ama 81,82 ya da 83 doğumlu.. :aaaa. :aaaa.

zaten 81 doğumlu bile olsa geçen yılları ve piyasadaki yerini düşününce yine de baya genç olduğunu sanıyorum..bravo amy'e.. :D :D

« Yanıtla #228 : 20 Ocak 2007 - 10:43:40 »

Çevrimdışı DooMsDaY

• Gold Üye
Amy, Korn'un şubat ayında yayınlanması düşünülen "Unplugged" albümünde hemde Korn'un en sevdiğim parçalarından olan "Freak On A Leash" parçasına eşlik edeceği biliniyor
      ▌▐

« Yanıtla #229 : 20 Ocak 2007 - 18:44:45 »

Çevrimdışı NükLeer_BaşLıkLı_Kız

• Yepyeni Üye
  • *
  • bÖöÖÖöÖö!
Amy, Korn'un şubat ayında yayınlanması düşünülen "Unplugged" albümünde hemde Korn'un en sevdiğim parçalarından olan "Freak On A Leash" parçasına eşlik edeceği biliniyor
evet ya sabırsızlıkla bekliyorm eminim çok güzel bişey ortaya çıkcak
ahh eğleniyor kendi başına,ahh neşesi yeter..

« Yanıtla #230 : 21 Ocak 2007 - 12:28:26 »

Çevrimdışı DooMsDaY

• Gold Üye
Parçaya Amy nin katacağı rengi çok merak ediyorum bende...
      ▌▐

« Yanıtla #231 : 22 Ocak 2007 - 16:48:04 »

Çevrimdışı ben_melih

• Aktif Üye

Ülkesi : Little Rock, Arkansas, ABD
Türü : Rock , Alternative rock , Pop
Aktif Olduğu Yıllar : 1998 -
Çıkış Şirketi : Wind-Up
Website : Evanescence

Evanescence'ın sözlük anlamı, -artık herkesin bildiği gibi- buharlaşıp kaybolmak demek. Ancak grup, bunun tam aksine kariyerine muhteşem bir başlangıç yaparak, müzik dünyasında çok kalıcı olacağının sinyallerini ilk albümleriyle wermeye başladı. Evanescence, "Daredevil" filminin soundtrack albümünde kullanılan ilk single'ları "Bring Me To Life" ile tüm dikkatleri üstlerine çekti. Bu müthiş şarkı ile başta Amerika olmak üzere yavaş yavaş tüm Awrupa'da önemli liste başarıları ve satış elde eden grubun en büyük silahı, hiç kuşkusuz, dupduru bir sese sahip wokalistleri Amy Lee.

"Başarımızın sırrı, özgünlüğümüz we insanların içten içe yaşadığı sorunları dilegetirmenin dışında onların aslında yanlız olmadıklarını wurgulayabilmemiz."

Güçlü bir rock sound'una sahip Evanescence, 90'lı yılların sonunda Little Rock, Arkansas'ta kuruldu. Grubun ilham kaynakları; Bjork, Tori Amos ve Danny Elfman gibi geniş bir yelpazede müzik yapan isimlerden oluşuyor. 11 mükemmel rock şarkısından oluşan ilk Evanescence albümü 'Fallen' uzun zamandır piyasada eksikliği hissedilen kadın wokalli rock grubu sorununu çözüyor...

Grubu kuran Amy ve Ben, çocukken yaz kampında tanışmışlar. Amy piyanoyla Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanıyormuş, Meat Loaf hayranı olan Ben hemen gidip tanışmış ve grup kurmaya o gün karar wermişler. Kendi çabaları ile yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak oldukça tanınmışlar. O albümü bugün 'komik' olarak nitelendiriyorlar. Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılında ilk albüm "Origin" gelmiş. Ancak kendilerine özel bir sebepten dolayı, bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlarmış. Bu sebeple de resmi sitelerinde "Fallen", ilk albüm olarak gösterilmekte...

Moody , "Müzikle ilgili konularda Amy ile görüşlerimiz ve zevklerimiz kesinlikle aynı. Şarkı sözü yazarken birbirimizin düşüncelerini tamamlayabiliyoruz." diyor. (O zaman neden Avril'a gitti? Madem bu kadar uyumlular... Şu Moody'yi gerçekten sewmiyorum... Avril'ın kendisini de sewdiğim pek söylenemez ya...)

İlk çalışmalarını we seslerini yeni yeni duyurmaya başladıkları dönemi şöyle anlatıyor Moody: "Yazdığımız ikinci şarkı, Understanding adında yedi dakikalık tuhaf bir şarkıydı we yerel radyo istasyonu garip bir şekilde bu şarkıyı çok sık çalmaya başladı. Şarkı epey popüler olmuştu ama kimse kim olduğumuzu, nerede bulunduğumuzu bilmiyordu çünkü bir yerlerde sahne alma şansımız hiç olmadı; sadece Amy we ben, ikimizdik ve bize eşlik etmesi için müzisyenlere ödeyecek paramız yoktu..." (Gerçekten garip, çok tutuluyorsunuz, ama sizi tutan çoğu kişi sizi tanımıyor...)

Bağımsız olarak yayınladıkları "Origin in Memphis" albümünün kayıtlarını yaparken yandaki stüdyoda başka bir grupla ilgilenen yapımcı Pete Matthews müziklerini duymuş, duyduğu şeyden de son derece etkilenmiş we hemen Wind-Up Records adına onlarla sözleşme yapmış. Ardından gitarist John LeCompt'ın ve baterist Rocky Gray'in aralarına katılmasıyla grubu tamamlamışlar we böylece ayrıntıları daha zengin, orkestrasyonu eksiksiz bir albüm için çalışmalara başlamışlar... Los Angeles'ta Ugly Kid Joe'nun eski gitaristi Dave Fortman'ın yapımcılığını üstlendiği "Fallen" albümü bu çalışmaların ardından çıkarıldı işte...

Çıkış şarkısı 'Bring Me To Life'ın vokallerine Paul McCoy'un da eşlik etmesiyle şarkı bir anda "Daredevil" filminin soundtrack'i olup büyük bir patlama yaptı.

"Bring Me To Life daha önce hiç hissetmediğin bir şeyi keşfetmekle ilgili bir şarkı, senin korunaklı balonunun dışında büyük bir dünya olduğunu keşfediyorsun." ---Ben Moody---

Evanescence şarkı sözlerinde aşkın çaresizlik, umutsuzluk gibi karanlık we gizemli konularını keşfediyor. Ama grup bu sözlerde esas mesajın pozitif olduğunda ısrar ediyor.

"Bütün bu şarkıların ortak noktası, acı çeken we kendini kötü hisseden insanların bunlarla baş ederken yalnız olmadıklarını onlara hatırlatmaları" diyor wokalist we besteci Amy Lee we ekliyor, "hayat böyle, insanlar böyle, ama yalnız değiller; bizim anlatmaya çalıştığımız şey bu..."

Grup Üyeleri

Amy Lee
Terry Balsamo
John LeCompt
Rocky Gray
Tim McCord

Eski Üyeler

Ben Moody
David Hodges
William Boyd
9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999

« Yanıtla #232 : 02 Şubat 2007 - 15:26:29 »

Çevrimdışı angel_of_death

• Yepyeni Üye
  • *
işte beni benden götüren grup!! amy lee beim herşeyim!! 11 yaşımdan beri şarkılarını ezberlemek en büyük hobim.. :) the open door da harika muhteşem!!

« Yanıtla #233 : 03 Şubat 2007 - 05:49:32 »

Çevrimdışı DooMsDaY

• Gold Üye
ben_melih arkadaşımızın vermiş olduğu biyografi ilk sayfaya eklenmiştir... Diskografi de benden hehe

İlk Ep'lerinden "Understanding" şarkısı bu ara fazla takılır oldu gözüme çok güzel şarkı... Dinlemeyen varsa dinlesin...
      ▌▐

« Yanıtla #234 : 03 Şubat 2007 - 20:58:25 »

cansu

• Ziyaretçi
  sayende dinlemiş oldum domdom harbi iyiymiş parça  :cry1:

« Yanıtla #235 : 10 Şubat 2007 - 11:40:00 »

Çevrimdışı DaNGeRouSLy

• Deneyimli Üye
  • bitter end
amy lee olmasa kim sallar bunları :D
eet katılıyorum aşırı şeker bi bayan.
silence

« Yanıtla #236 : 10 Şubat 2007 - 11:42:53 »

Çevrimdışı kanatsız melek

• Gold Üye
amy lee olmasa kim sallar bunları :D
eet katılıyorum aşırı şeker bi bayan.
haydaa şeker bi bayan diye mi dinliyosun sen...
aşırı derecede saçma bulduğumu söylemeliyim..
Tesadüflerle başlar her şey.

« Yanıtla #237 : 10 Şubat 2007 - 13:52:25 »

Çevrimdışı DaNGeRouSLy

• Deneyimli Üye
  • bitter end
bi önceki msjında ne kadar tatlı olduğunu söylemişsin bende sana o konuda katıldım:D
sesi cok saglam öncü gırtlak var .
o bakımdan :D
silence

« Yanıtla #238 : 10 Şubat 2007 - 13:54:13 »

Çevrimdışı kanatsız melek

• Gold Üye
bi önceki msjında ne kadar tatlı olduğunu söylemişsin bende sana o konuda katıldım:D
sesi cok saglam öncü gırtlak var .
o bakımdan :D
onu söyleyen ben değilim....
konularında böyle saçma sapan uzatılmasından yana da değilim...
"evanescence" konu...
Tesadüflerle başlar her şey.

« Yanıtla #239 : 10 Şubat 2007 - 13:57:02 »

Çevrimdışı DaNGeRouSLy

• Deneyimli Üye
  • bitter end
piyasadaki diğer nu-metal ya da goth gruplarından çok daha farklı daha sağlam daha yerebasan :D ok
silence