Aslına Bakarsan Hiçte Benzemiyor.Çünkü:1- Şebo Sopranodur, Amy Mezzo-Sopranodur2- Şebo'nun Ve Amy'nin Sesini Kullanma Kabiliyetine Bakacak Olursak Şebnem Ferah'ta Vibrato Denen Olayın Olduğunu, Amy Lee'de İse Vibratodan Eser Olmadığını Görürüz. Bu da Seslerinin Epey Farklılaşmasına Yol Açmaktadır.3- Normalde Bir Vokal/Vokalistin Şarkı Söylerken Gırtlağını Kullanmaması Gerekir (Brutal Vokal Dışında), Gırtlaktan Çıkan Ses, Hem Sesin Değişmesine, Hemde Sanatçının Daha Çabuk Yorulmasına Yol Açar. Şebnem Ferah Burundan Söyleme Denen Yöntemle Şarkı Söylemektedir(Opera Sanatçılarının Yarısı Kadar Bile Olmasada), Amy Lee İse Gırtlaktan Söylemektedir. Buda Seslerinin Epey Farklı Çıkmasına Sebep Olmaktadır.Bu Yüzden Amy Ve Şebo Ses Açısından Epey Farklılık Göstermektedir...
abi ammada derine indin ya ben benzetiyorum seslerindeki yumuşak ton , şarkıyı söylerlerken suratlarındaki ifade , hissederek sölemeleri.....
Yanlız Senin İlk Mesajında Söylediklerin,Şu Anda Söylediklerine Değil, Direk Ses Rengine Giriyordu :) Bu Durumda da Benim O Açıklamayı Yapmam Gerekiyordu :) Bu Arada Seslerindeki Tonlamalarda Oldukça Farklılık Gösteriyor, Bakınız Bir Önceki Mesajım :)
aman aman ben benzetiyorum ses tonlarını .ben tıpkısı mı diyorum sanki sadece benzetiyorumsencede öle değil mi?
immortal ve bugün sence?
ben canlı performans dınlemedım hıcalbumlerde ıyı soyluyor ama sevemıyorum ıstemtv nın abartısı gıbı gelıyor ya da herkesın cok fazla ustune dusmesı yuzunden sevemedım bılmıyorum yaa
http://www.youtube.com/watch?v=3516tI4o6A0&NREVaNESCENCE özelliklede 03:42___04:20 arasını izleyin
alın burda canlı performansı vargerçektende harika bi grup bu yüzden onları seviyorum ve bana sıcak geliyorlar