Anket

Aylin Aslım'ın En Beğendiğiniz Klibi Hangisi?

Senin Gibi
5 (15.2%)
Zor Günler
5 (15.2%)
4 Gün 4 Gece
2 (6.1%)
Ben Kalender Meşrebim
3 (9.1%)
Gülyabani
7 (21.2%)
Ahh
7 (21.2%)
Sen Mi?
2 (6.1%)
Hoşuna Gitmedi Mi? (Kızkaçıran)
1 (3%)
Aşk Geri Gelir
1 (3%)
İki Zavallı Kuş
0 (0%)
Diğer
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 31

Gönderen Konu: Aylin Aslım  (Okunma sayısı 114131 defa)

Ynt: Aylin Aslım ve Tayfası
« Yanıtla #510 : 10 Haziran 2009 - 20:11:33 »

Çevrimdışı drown

• Cool
ne kadar saçma ve gereksiz yorumlar yapılmış.albüm kapağındaki resim doğuşun kadın versiyonuna benziyo, bu kızdan bi bok olmaz vs..  sen mi karar veriyorsun ondan bibok olmicağına? ayrıca takıldığınız ayrıntıya bakın ya albüm kapağındaki resme takmışsınız. resimle falan uğraşacağınıza müziğine bakın, önemli olan o. Sen mi şarkısı gayet güzel. Sözler sade ama bir o kadar da sert olmuş. bu şehirden çıkış yok mu? bşka bir hayat yok mu? kurtuluş yok mu senden ve senin türünden...  gel bileğinin hakkıyla gel kimsenin altına yatmadan üstüne basmadan gel.
 Aylin'e albüm kapağındaki resmi sorunca size ne cvp vericek bilmiyorum ama (sanki önemli olan o'ymuş gibi, ve de hangi biriniz albümü alıyosunuz da o albüm kapağını görüyorsunuz sanki,netten görüp görüp yazmışsınızdır eminim) müziğe bakmak yerine albüm kapağına kafayı bu kdr taktığınız için eminim aylin içinden ya gülüp geçicektir yada üzülücektir bu duruma. umarım üzülmez sizinki gibi yorumlara güler geçer...

Albüm kapağı kötüyse takarsın bu kadar basit bişey bu sonuçtaönemli değil mi sence de ?

Ayrıca önceki sayfalarda beğenilerimizi de dile getirdik ama sen tek taraflı bakıyosun olaya neyse eleştirmek hakkımız hele ki böyle bi albüm kapağını (:
I like to remember things my own way. How I remembered them. Not necessarily the way they happened.

Özlem Tekin

« Yanıtla #510 : 10 Haziran 2009 - 20:11:33 »

« Yanıtla #511 : 10 Haziran 2009 - 20:48:02 »

Çevrimdışı skaterock

• Yepyeni Üye
  • *
Aylin'in myspace'indeki albümle ilgili yazının bi kısmı;

Albümün enerjik, dinamik ve organik tınısını, İndie-Rock-Punk ve Riot Grrrl (İsyankar Kızlar) akımlarının alternatif, protest, feminist ve isyankar tavrını, çok hızlı ritimler, cayır cayır gitarlar, agresif davullar, umarsız baslar, hırçın ve güçlü vokaller oluşturuyor. Yeni şarkılarında Aylin Aslım insanı gaza getirme ve zaman doldurma amaçlı uzun introlar yerine direkt olarak hızlıca konuya girerken, gücünü faşizmin, kapitalizmin ve erkek egemen toplumun taciz ettiği, hor gördüğü sabrı taşmış kadından alıyor. Geleneksel şarkı formlarından taşarak yaptığı bu albümle Aylin Aslım, kendine güvenen şarkı söyleme tavrıyla, isyanlarlığını bir üst noktaya taşıyan sözleriyle türk rock sahnesindeki duruşunu perçinliyor. Bir müzik şirketine bağlı olmadan, özgürce, sabır ve samimiyetle yapılan “Canını Seven Kaçsın”, söz ve müzikleriyle Türk Rock müziğinde bir devrim olarak nitelendirilebilece k bir albüm. Albümün açılış ve aynı zamanda çıkış parçası SEN Mİ politik mesajını en sert şekilde uygulayan albümün en enerjik şarkılarından. Aylin Aslım ırkçılığa, faşizme karşı kadının erkek egemen toplumdaki varoluşunun savaşçısı olarak “iki göğsünü siper ediyor”. KIZLAR ANLAR ve HOŞUNA GİTMEDİ Mİ (KIZKAÇIRAN), içini kusan punk tavrı ile, dişi gücün kendine güvenen duruşuyla içiçe geçmiş, ard arda gelen hızlı tempolu iki şarkı. Bir feminist-Punk birlik ve sosyal akımı olan Riot Grrrl ruhuna yakın, cayır cayır gitarlar ve yakan vokalleriyle Aylin Aslım Canını Seven erkekleri güven sorunu yaşanan aşkları “Kızlar Anlar” ile duman edip, “Hoşuna Gitmedi mi” ile kıskanç erkekleri alaycı tavrıyla selamlıyor (!). Albümün 4. Şarkısı GÜZEL GÖZLÜ GÜZEL ÇOCUK, aşktan korkup kaçan erkeklere “sen yanlız ben yanlız olur mu?” diye soruyor; Sadece bir öpücükle aşık olunabileceğini seksi gitarları ve vokaliyle anlatıyor....
Nothing Else Matters...

« Yanıtla #512 : 10 Haziran 2009 - 23:06:53 »

Çevrimdışı tekin ali

• Genel Moderator
  • "kArGaLaR"
    • Facebook-Özlem Tekin
Tutturmuşlar erkek egemen toplum,feministlik bilmem ne.....Eskide kaldı artık bunlar..

Bu albümü ilk albümle kıyaslarsak arada dağlar kadar fark var...Hadi görselliği geçtim müzikalite açısındanda ilk albümün yeri başka...Sanki bu isyankarlık Aylin'in içinden gelmiyorda tamamen başkalarının yönlendirmesi sonucu ortaya çıkmış gibi..Tabi herkesin zevki başka beğenende olur beğenmeyende.Şahsen ben beğenmeyenler arasındayım.....
Üzgünüm ama bu kez olmamış Aylin Aslım  :cry2:

« Yanıtla #513 : 11 Haziran 2009 - 12:48:36 »

Çevrimdışı Altarian

• Deneyimli Üye
  • Herkes karşı bu gidişime,öyle durma hadi gülümse.
Albümün tamamını buldum şarkıların hepsini bu gece dinleyip yazıcam yorumumu sadece aşk geri geliri dinledim güzele benziyo
I don’t like morning people... or mornings... or people.

« Yanıtla #514 : 11 Haziran 2009 - 14:00:48 »

furkiii

• Ziyaretçi
idare eder diyorum albüm için..aslında ilk dinleyişim sonunda "gülyabani" albümünün gerisinde buldum..hatta bir ara ne oluyor derken "aşk geri gelir","k.a.l.p." ve "güzel günler" çalmaya başladı neyse ki..=) özellikle de "aşk geri gelir" aylin'in sesine çok yakışmış.."k.a.l.p." ise sözleriyle özellikle çok başarılı olmuş.."güzel günler" de çok sıcak ve samimi bir parça olmuş gibi hissettirdi bana ilk dinleyişte.."sen mi" konusunda da ilk dinleyişimde olduğu gibi hâlâ idare eder görüşümü paylaşıyorum,yine de klipsiz dinlemek daha çok hoşuma gitti..:s "güzel gözlü güzel çocuk" da fena değil..

daha tamamen yalnızca bir kez dinlemiş olduğum için tek tek net yorum yapmak sağlıklı olmaz diye düşünüyorum ama albümde birkaç şarkı sanki birbirlerinin devamıymış gibi hissettiriyor ve nedense hep aynı şeyi demeye çalışıyorlar,oysaki aylin orada demek istediklerinin büyük kısmını zaten sadece "beyoğlu kimin oğlu" ile çok güzel bir şekilde ifade etmişti diye düşünüyorum..biraz değişik bir albüm sanki parçaların bir kısmı başka bir zamanda,diğer bir kısmı da çok başka bir zamanda yapılmış gibi duruyor..bu arada "hoşuna gitmedi mi"yi -her ne mesaj vermek isterse istesin- basit sözlerle yazılmış,basit ve aylin aslım'a yakışmayan bir şarkı olarak bulduğumu söylemeliyim,albümün en başarısız şarkısı benim gözümde..hani insan diğer şarkılara zamanla alışabilse bile bu şarkıya hiçbir şekilde alışamaz diye düşünüyorum..

daha detaylı yorumumu da biraz zaman geçip biraz daha dinledikten sonra yapacağım..:D
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2009 - 14:14:43 Gönderen: furkiii »

« Yanıtla #515 : 11 Haziran 2009 - 14:31:28 »

Çevrimdışı Rockgirl

• Gold Üye
  • all or nothing..?!
şarkılardan daha öte albümün müziklerini çok sevdim ben yaa  .music.   

ayrıca albümde "Aşk Geri Gelir" , "K.A.L.P" şarkılarının sözlerini de beğendim ... ve tabii ki "Güzel Gözlü Güzel Çocuk" ve "Güzel Günler" tam 12 den vurdu beni ...  .hmm. 
Düşlerinde bile göremez işler, düşlerin gördüğü işleri.
http://twitter.com/#!/gizeeemm

« Yanıtla #516 : 11 Haziran 2009 - 18:42:08 »

Çevrimdışı drown

• Cool
Albümü dinledim.Aylin Aslım bunu yapmasaymış.Tek kelimeyle berbat bi albüm vasat bile değil.O kadar zorlama ki herşeyinden belli oluyor.Bu kadar sene sonra böyle saçmasapan bişeyle dönmeseymiş keşke.Bi önceki albümün güzelliğinden eser yok.Bu kadaranlamsız olabilirdi bi albüm.Albümün en iyisi "Sen mi?" onunda nakaratı vasatın ötesinde bence."Kızkaçıran" şu ana kadar dinlediğim en b.ktan Türkçe parça olabilir.Türkçe rock demiyorum bile genel olarak Türkçe sözlü müzikten bahsediyorum.Aylin bu albümle kendini yerin dibine batırmayı başardı en azından benim gözümde hem imaj olarak hem de bu kadar vasat müzik ve söz anlamında içinde hiçbişey barındırmayan bu albümüyle birlikte.
I like to remember things my own way. How I remembered them. Not necessarily the way they happened.

« Yanıtla #517 : 13 Haziran 2009 - 10:20:52 »

Çevrimdışı ShiverVol2

• Gold Üye
  • /////////////////////
sadece sen miyi dinbledim o güzelmiş ama arkadaşlarım albümün gereğinden fazla sert olduğunu halbüki birazdaha yumuşak olsa daha iyi olacağını sölediler
Birilerinin arkasına yaslanıp müzik olmaz, her şey tek başına yaptığında kıymetlidir(ÖZLEM TEKİN,ŞF'a)

« Yanıtla #518 : 13 Haziran 2009 - 11:23:23 »

Çevrimdışı drown

• Cool
"Aşk Geri Gelir" i de sevdiğim parçalar arasına ekleyebilirim sanırım "Sen mi?" ile birlikte (:

« Yanıtla #519 : 13 Haziran 2009 - 11:32:34 »

Çevrimdışı Rockgirl

• Gold Üye
  • all or nothing..?!
"Güzel Gözlü Güzel Çocuk" a taktım ....
Düşlerinde bile göremez işler, düşlerin gördüğü işleri.
http://twitter.com/#!/gizeeemm

« Yanıtla #520 : 13 Haziran 2009 - 16:43:17 »

Çevrimdışı ciklet

• Üye
  • **
hoşuma gitti...'gel git' albumunden sonra keyfle dinliyorum aylin i..

Aylin Aslım
« Yanıtla #521 : 16 Haziran 2009 - 21:44:14 »

Çevrimdışı 11:14

• Gold Üye
  • Durma öyle...
""Gelgit"ten sonra "Gülyabani"yle bir nevi silbaştan yola çıkan Aylin Aslım'ın 4 yıl aradan sonra ne yapacağını elbet merak ediyordum. Muhtemel bir plak şirketi yaftası olan "tayfası"nın adının yanından silinmesi, tribute albümlerdeki cover başarısı şahsi bir beklenti içine soktu beni. Albümü edinip şarkılarını dinlediğimde bir düş kırıklığı yaşamadım değil.

Çabuk toparladı ama şarkılar..!

Başta "İçtim içtim" olmak üzere;

Aşk Geri Gelir
Kızlar Anlar
K.A.L.P.
Güzel Günler
Güzel Gözlü Güzel Çocuk sevdiklerim.

Geriye "Sen mi?" ile "Kızkaçıran" kalıyor. "Onu giyme içini gösterir, bunu giyme kıçını gösterir"deki vurgusuyla öpülesi bir hâldedir Aylin gözümde.

Senenin şu zamanına kadar çıkan en "kadın" albümlerinden! Bir erkek olarak ürksem de sevdim hani (=

« Yanıtla #522 : 17 Haziran 2009 - 13:31:46 »

Çevrimdışı w-lion

• Bizden Biri
albüm kapağı,klip bunlar bence faso fiso şeyler.albümdeki şarkıların müzikleri çok güzel,şarkıların bazı sözleri özlemin şarkılarından sonra bana anlamsız geliyor ama dinlerken sıkılmıyorum,hoş olmuş bence albüm

« Yanıtla #523 : 18 Haziran 2009 - 16:16:15 »

• Gold Üye
  • Durma öyle...
Şu anda Rock Fm'e konuk kendisi..!

RockFm

« Yanıtla #524 : 18 Haziran 2009 - 19:41:54 »

• Gold Üye
  • Durma öyle...
3 saat süren keyifli bir sohbet idi (=

3. saat içerisinde dahil oldum muhabbete :D

94-96 yılları arasında 3 sene İngilizce Öğretmenliği yapmış Aylin Aslım. Koluna taktığı altın bilezik bu yönde zira!

Kolejde çalışmış bir de... Sonra da caymış meslekten :p