Gönderen Konu: 3, 2, 1, 0... boom! (Resimli) - 30.04.2005  (Okunma sayısı 1228 defa)

3, 2, 1, 0... boom! (Resimli) - 30.04.2005
« : 17 Temmuz 2005 - 18:29:32 »

Çevrimdışı SeZzZ

• Yönetici
  • Delicious Demon!

FOTOĞRAF: MUHSİN AKGÜN

Özlem Tekin'in yeni albümü '109876543210' pazartesi günü çıkıyor. Öncekilere kıyasla sound'u daha sert olan yeni albümü için Tekin, 'Bugüne kadar yaptığım her şeyin bir özeti' diyor

TÜMAY YAZICI (Arşivi)

İSTANBUL - Most Productions'ın Arnavutköy'deki yerinde Özlem Tekin'in gelmesini bekliyoruz. Bir yandan pazartesi çıkacak yeni albümü '109876543210'ı dinliyor, bir yandan da kara kara düşünüyoruz fotoğraf çekimi nerede yapılacak diye. O sırada Özlem Tekin içeri giriyor. "Süper bir yer gördüm şurada," diye anlatmaya başlıyor. Meğer gelirken o da etrafa bakınmış fotoğraf çekimini nerede yapabiliriz diye. Bulduğu yerden bahsediyor: "Salaş, duvarları yosunlu falan. Süper..." Bahsettiği yer, bir oto yıkamacı. Gidiyoruz.... Dediği kadar varmış. Albümün ve Tekin'in haleti ruhiyesine de uyuyor. Şeker Oto Yıkama'nın çalışanları yardımcı oluyorlar bize. 'Şeker' gibiler. Hatta bir çalışan mizansen olarak sürekli demir kesti.

Bir süredir oyunculuğuyla adından söz ettiren Özlem Tekin'in yeni albümüne dönersek... Mahşer günü için geriye sayıyor Özlem Tekin yeni albümünde. 10, 9, 8... Ve söyleyelim gümbür gümbür geliyor. Yeni albüm, öncekilerle kıyaslandığında daha sert bir sound'a sahip. Tekin'le "Bugüne kadar yaptıklarımın özeti, güzel bir değerlendirmesi" dediği, a'dan z'ye her şeyini grubu Oz'la birlikte kotardığı beşinci albümü ve oyunculuk kariyerini konuştuk.

Albümdeki 'Gezegen X' adlı parçadan başlayalım isterseniz. "Fazla zaman kalmadı/Geri sayım başladı" diyorsunuz. Ne için başladı geri sayım?
Burak Eldem'in '2012: Marduk'la Randevu' kitabını okuduktan sonra çıktı ortaya bu parça. Hep konuşuluyor ya: Marduk geliyor. NASA bunu biliyor. Ona, Gezegen X diyor. Geleceğini biliyorlar ama bu kimseye duyurulmuyor diye... Neyse o kitap beni epey aydınlattı.

İnanıyor musunuz 2012'de dünyanın sonunun geleceğine?
Valla inanasım geldi. Kitapta söylenene göre 2012 yılında, tam tarih sanırım 13 Aralık 2012'ydi. Şaka bir yana gruptan Özhan 'Ben böyle bir beste yaptım ama albüme uyar mı uymaz mı bilemem' dedi. Bir dinledim, kafamda şimşekler çaktı. Hemen söz yazdım. Koyduk albüme. Sound açısından hakikaten türünün tek örneği. Marş mıdır, eski zaman şarkısı mıdır, elektronik mi yoksa fütüristik midir?.. Garip bir yolculuk yapıyor insan dinlerken.

Albümün çıkış parçası belli oldu mu peki?
Albümdeki her parça bizim gözümüzde eşit. Öyle, diğerlerini arkadan çekecek lokomotif parça etrafında şekillenmiş bir albüm değil. Dolayısıyla klip de çekemiyoruz. Çünkü biz albümün tamamını tanıtmak istiyoruz. Albümün tamamını tanıtabilmek için çok süper bir fırsat var önümüzde. Mayıs ayı, üniversite şenlikleri başlıyor. Bu albümü en iyi sahnede tanıtabilirim.

Yeni albümünüzle grup müziğine yönelmişsiniz.
Bu albümün kapağına kadar her şeyini grup olarak hallettik. Bu grup elemanlarımla epeydir birlikte çalışıyorum. Yani bizim bir sound'umuz var zaten. Grup müziği çok zevkli. Ortaya çok zengin şeyler çıkıyor.
Albümün sound'u öncekilerden sert. Ayrıca bu sound kendi içinde bütünlük arz ediyor.
Şimdiye kadar sahnede hangi sound'u geliştirmiş, hangi sound için çalıştırdıysam kendimi, onun ürünü oldu. Çok doğru bir iş çıktı.

'109876543210'ın sizin olgunluk döneminize işaret ettiğini söyleyebilir miyiz?
Albümün genelinde sözler çok daha derin. Artık herhangi bir olayı anlatırken 'Sen ben'i ortadan birazcık kaldırıp daha jenerasyonvari, hani, 'Dışarıdan bakıldığında nasıl gözüküyor'a indim sözlerde. Çünkü belli bir yaştan sonra artık olaylara 'Sen onu dedin, ben bunu dedim' vb. bakamıyorsun. Sonuçta bu albüm bugüne kadar yaptığım her şeyin bir özeti, güzel bir değerlendirmesi. Ayrıca bundan sonraki çalışmama dair güzel ipuçları da veriyor.

Eskilerden biri olarak, rock müzikte son iki yıldır yaşanan hareketlilik için ne söylersiniz?
Süper! Çok seviniyorum. Çok değişti, zenginleşti. Zaten seneler önce 'Biz bu işin kapısını açacağız. Prodüktörler de bu işe para yatırmaya başlayacaklar' diyorduk. Hoş, prodüktörler geçen seneye kadar hâlâ rock müzik projelerine burun kıvırıyordu ancak, artık albümler kendiliğinden satıyor. Öbür yanda, para yatırılıp yapılan cilalı pop albümleri bir iki satıp kaldılar. Prodüktörler ellerinde olmadan rock'a geçmek zorunda kalacak. Ya da yeni jenerasyon bambaşka prodüktörlerle çalışmaya başlayacak. Ya da biz prodüktörlük yapmaya başlayacağız.

Oyunculuğa gelirsek... İstek vardı da teklif mi beklediniz?
Oyunculuk aklımın bir kenarında hep vardı ama teklif gelmemişti! Çok kıytırık roller teklif ediyorlardı. Ne bileyim işte, Kemancı'da çalan rock'çı kız gibi yan roller falan. 'Ben daha güzel şeyler yapabilirim. Benimle alakası olmayan bir rol verin bana' diyordum içimden.

Hem televizyon dizisi 'Sil Baştan'daki hem de 'Mucizeler Komedisi'ndeki performansınız çok beğenildi, iyi eleştiriler aldı. Bekliyor muydunuz bunu?
Açıkçası o kadarını beklemiyordum. Hani, 'Aferin. İyi oynamış. Diğer şarkıcı-oyunculara benzemiyormuş' falan diyeceklerini bekliyordum. Ama, mesela 'Özlem Tekin diye bir mucize' diye başlıklar atıldı. Hatta bu ayki Tiyatro dergisine kapak yaptılar beni! Düşünsenize!

Oyunculuk ve müzik, ikisini birden nasıl yürüteceksiniz?
İkisini aynı anda kesinlikle yapmayacağım. Önümde, mesela bir albüm ve turne varsa, ona kanalize olacağım. Ya da bir dizi film, tiyatro, sinema varsa müziği tamamen bir kenara koyacağım. Çünkü ikisi de çok ağır. Bir de müzikte benim gibi a'dan z'ye her şeyiyle kendiniz ilgileniyorsanız mümkün değil ikisini bir arada yürütmek. İşte o zaman olmuyor. Yok, başkalarına ait söz ve müzikleri seslendiriyorsanız, parçaları bir aranjöre teslim ediyorsanız, yaparsınız o zaman.

109876543210/Özlem Tekin / İstanbul Plak
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2006 - 20:48:45 Gönderen: antepli_haxan »
10...     9...     8...     7...     6...     5...     4...     3...     2...     1...     0...    BOO!! :çiçeeK:    :dans:    :yeehu     

Özlem Tekin

3, 2, 1, 0... boom! (Resimli) - 30.04.2005
« : 17 Temmuz 2005 - 18:29:32 »

Ynt: 3, 2, 1, 0... boom! (Radikal) - 30.04.2005
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2006 - 19:48:56 »

Çevrimdışı Q_ZEN

• Emekli Mod
Alıntı
. Bir de müzikte benim gibi a'dan z'ye her şeyiyle kendiniz ilgileniyorsanız mümkün değil ikisini bir arada yürütmek.
keşke herkes senın gibi uretken olsa da Türk Rock'ı daa ii yerlere gelse...
ama maalesef oyle olmuyo... adamlar hiç beceremıyosan "cover" yap Rock'cı ol dıye pıyasaya fırlayıverıyolar yada meşhur oluyolar...

ÖZ'üm sen bıtanesın zaten...sen onlardan farklı ol...
hep uret hep uretken ol...
hey gidi günler… göz yaşım sel

« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2006 - 23:03:02 »

Çevrimdışı atlantis152

• Üye
  • **
özlem tarzına ve sana hayranım.....
özlemtekin=gizemli tutku

« Yanıtla #3 : 15 Eylül 2006 - 09:47:16 »

Çevrimdışı kanatsız melek

• Gold Üye
resim çok güzel röportajda öyle
Tesadüflerle başlar her şey.

« Yanıtla #4 : 15 Eylül 2006 - 15:00:45 »

Çevrimdışı özdry

• Gold Üye
çok saol  sezzz..harika çıkmış öz foto da..
CESEDİNE TÜKÜRSEM Mİ....

Ynt: 3, 2, 1, 0... boom! (Resimli) - 30.04.2005
« Yanıtla #5 : 14 Temmuz 2010 - 09:34:50 »

Çevrimdışı tekinist_mhmt

• Moderator
bu roportajdaki resim cok küçük ama harika yaw
Bugün Doğanın Dengesi Yok..