Gönderen Konu: Sabah Gazetesi Röportajı / 9.11.2007  (Okunma sayısı 2635 defa)

Sabah Gazetesi Röportajı / 9.11.2007
« : 09 Kasım 2007 - 07:44:10 »

Çevrimdışı vegateryan

• Genel Moderator
  • that's what she said
    • ÖzbeÖZ
Beni artık şarkıcı değil oyuncu olarak tanıyorlar!
Rock müziğin asi kızı Özlem Tekin, tiyatro sahnesinde doğuracak! 'Kim O?' isimli oyunda Metin Serezli ile karşılıklı oynayacak olan Tekin: Oyunculuğum şarkıcılığın önüne geçmeye başladı. Artık koluma ikinci bileziğimi taktım..
"Şimdiye kadar oyuncu olmaya çalışıyorum diyerek mütevazılık yapıyordum. Bu tiyatro oyunundan sonra artık kendime oyuncu diyeceğim." Bu sözler Metin Serezli ile bir komedi oyununda rol almaya başlayan rock müziğin çılgın kızı Özlem Tekin'e ait. Müzik sektörünün bereketli olduğu 90'lı yıllarda 'Aşk Her Şeyi Affeder Mi?' şarkısıyla çıkış yapan ve o zamanki sıra dışı tarzıyla ilgi çeken Tekin, "Oyunculuk ile artık koluma ikinci bileziğimi taktım" diyor. Özlem Tekin şu sıralar, Tiyatrokare'de Nedim Saban'ın sahneye koyduğu, Metin Serezli ile birlikte 'Kim O'da rol almak için hazırlanıyor. Oyunda hamile bir genç kızı oynayacak olan Tekin; "Kimse endişelenmesin bu oyundaki rolüm de çılgın bir kız" diyor. İşte Tekin'in anlattıkları:

* Sinema ve televizyondan sonra şimdi de tiyatroya el atıyorsunuz....
Aslında daha önce Şener Şen'le birlikte bir müzikalde oynamıştım. Ona da sırf müzikal diyemeyiz. Uzun bir oyundu ve topu topu 3 şarkı söyledim. Tiyatro açısından o ilk sayılır benim için. Şarkıcı kimliğimden dolayı, şarkıcı müzikalde sahneye çıkmış gibi algılanmıştı o zaman. Nereden bilsinler oyunculuğa merakımı canım.

BENDEKİ YETENEK GÖRÜLDÜ
* Peki 'Kim O'nun farkı ne?
Bu, içinde müzisyen kimliğimin hiç bulunmadığı ilk oyunum. Tiyatro sahnesinde sadece oyuncu olarak var olacağım. Metin Serezli gibi bir ustayla oynayacağım. Sinemada Cem Yılmaz, müzikalde Şener Şen, tiyatroda Metin Serezli ile oynadığım için şanslı olduğumu hissediyorum gerçekten. Bunların iyi isimler olduğunu bütün Türkiye biliyor. Ama herhalde bende de bir yetenek görüldü ki, yaptığım işlerde beni bunca az tecrübeye rağmen kabul ettiler. Demek ki, benden bekleneni hatta bazen fazlasını verebiliyorum, diye düşünüyorum.

* Siz şarkıcıydınız ne oldu da oyunculuğa bu kadar sarıldınız?
Annem yeni tanıştığı bir arkadaşına, "Akşam kızımın dizisi var, onu seyredeceğim" demiş. Annemin arkadaşı da o diziyi seyrettikten sonra benim için; "A şarkıcı bir kız var. Ona benziyor" demiş. Artık böyle bir şey olmaya başladı gerçekten. Oyunculuk şarkıcılığın önüne geçmeye başladı. Beni şarkıcılıktan tanımayan bir kesim de oyunculuktan tanımaya başladı.

* Müziği bir kenara mı attınız?
Valla şimdilik biraz öyle olmaya başladı. Bu zamana kadar beş tane albüm yaptım, müzik eğitimi aldım. Rock müzik için çok uğraştım. Bu konuda başarılı olduğumu da düşünüyorum. Belli bir kitle var beni anlayan, seven, iletişim kurabildiğim... Sahnede istediğim rahatlığı sergiliyor, istediğim çılgınlığı yapabiliyorum. Bunu Türk insanının sempatik bulması çok zor. Çok aykırı şeyler yapıyorum sahnede ve beni anlayarak sempatik buluyorlar.

* Sahnede aykırı davranmak şart mı?
Rock müzik öyle bir şey. İçimden geliyor. O şarkıları ben zaten aykırı hissettiğim duygular üzerine yazmışım. Sahnenin verdiği enerji, kostüm, ışık... O bir şov yani... Orada yadırganmıyor. 'Aa bizim çılgın kız' diyorlar. Şimdi müziği bırakmış gibi görünebilirim ama ben tüm yaz üniversitelerde, sahil şeridinde turne yaptım. En son Rock'n Coke'ta çıktım. Sonra bir diziye başladım. Yaz aylarında da Metin Serezli ve Nedim Saban ile bu oyun için toplantı yapmıştım. Bu sene hepsi birden geldi gümbür gümbür.

EMEĞİMİZ BOŞA GİDİYOR

* Oyuncu olarak varsınız, müzik olarak yoksunuz gerçekten. Konserlerden haberimiz yok!
Konserler, çok ilgi çekmediği için hiç ortalıkta yokmuşuz gibi görünüyor. Medyada haber de olmuyor. Benim dinleyicim biliyor ama...

* Müzik sektörü sizin çıkış yaptığınız 90'lı yıllara göre değişti ve üretimler, satışlar azaldı. Bunun etkisi var mı müzikten uzaklaşmanızda?
Olabilir. Emeğimiz boşa gidecek tedirginliği var, o da beni biraz soğutmuş olabilir. Albüm yapmak çok masraflı bir şey. Duygusal olarak da çok büyük vakit ve emek harcıyorsunuz. Bayağı yüksek paralar harcıyorsun, daha ilk günden internetten indiriliyor. Bu çok üzücü ve kırıcı... Çocuğun, sevdiği bir oyuncağının kırılması gibi. Kapatın interneti diyemeyeceğimize göre sistemin değişmesi lazım. Benim ayağım biraz da o yüzden geri gidiyor. Yapım firmaları da albüm yapmak istemiyorlar artık.

Rock'ın çılgın kızını tiyatroda izleyen hayranları sahnede evcimen bir kız görüp hayal kırıklığına uğramaz mı?
Olmaz, çünkü bu da sıradışı bir karakter. Deli, alaycı, sinir bozucu derecede özgüveni olan bir kız. Tiyatro yapmamda başlı başına bir çılgınlık. Hamile bir kızı canlandırıyorum bu oyunda. Karnı burnunda bir kızı oynamak, hatta ilk perdenin sonunda sahnede doğurmak da bir çılgınlık. Çok güzel bir oyun. Bu oyuna layık olmaya çalışıyorum. Daha okuyunca tüylerim diken diken oldu.

* Bu oyunculuk serüveniniz nereye gidecek, nedir planınız?
Bu oyundan sonra 'Artık oyuncuyum' diyeceğim. Bu zamana kadar 'Hala öğrenmeye çalışıyorum' diye mütevazılık yapıyordum. Bu oyundan sonra oyuncuyum artık. Nereye gideceğim konusu değil, bu da bir meslek dalı. Bileğime ikinci bir altın bilezik geçirdim diyebilirim.

* Oyunculuk sizde sonradan oluşan bir heves mi?
Hayır. Bu heves çocukluğumdan beri, hatta müzikten önce bile vardı. Ama hep müzik ağır bastı. O zamanki rockçılık, heavy metalcilik hevesiyle tiyatro biraz 'yumuşak' geldi bana. Müzikte yapmak istediklerimi yapıp bitirdikten sonra çok çalışarak oyunculuğa ağırlık verdim. Sürekli öğrenmeye devam ediyorum.

Cem Yılmaz, filmi için başrollerden birine, neden profesyonel oyuncular varken sizi seçti? Tanışıklığınız var mıydı?
Cem Yılmaz'la biz çok eskiden, ta bizim 'Volvoks' grubu döneminden tanışıyoruz. Arada çok görüşmememize rağmen, proje söz konusu olunca bayağı bir buluştuk. Moda laf var ya 'sinerji' diye, onun gibi bir şey için... Şundan çok eminim ki, Cem beni arkadaşı diye seçmedi. Cem işini çok ciddiye alan bir insan. Bu arkadaş kıyağı olmayacak ciddi bir iş. Kafasındaki karakteri benimle bağdaştırmış, benim iyi çıkaracağımı düşünmüştür.

* Cem Yılmaz sinemamızdaki temel problemin oyunculuklarda olduğunu söylemişti. Yani gerçek oyuncuları beğenmeyip sizi seçmiş olabilir mi?
Öyle olduğunu zannetmem. Hiç ilgisi yok bence. O hep bir filmin güzel olması için en önemli şeyin cast olduğuna inanır, ben de öyle düşünüyorum. Cem hep oyunculuğun önemine vurgu yapmıştır.

* Özlem Tekin de bizim işimize ortak oldu diyen oyuncular var mı?
Tam aksine çok büyük beğeni iletenler, takdir edenler var. Çok usta oyunculardan bile 'Aramıza hoş geldin!' tavrı görüyorum.
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2007 - 08:39:05 Gönderen: vegateryan »
Chocolate, Chocolate, Chocolate Aaaack

Özlem Tekin

Sabah Gazetesi Röportajı / 9.11.2007
« : 09 Kasım 2007 - 07:44:10 »

Ynt: Sabah Gazetesi Röportajı / 9.11.2007
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2007 - 11:14:15 »

Çevrimdışı sade

• Deneyimli Üye
tşk ederim ekleme için hemen alıyorum
hepsi buyum

« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2007 - 12:56:35 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
ya bence öz için hep müzik ağır bassa.Çünki gitgide oyuncu oluyo.bence yeni bir kaset çıkartması lazım  ve öze artık oyuncu deniliyo bu beni üzüyo bi taraftan

« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2007 - 13:05:39 »

Çevrimdışı -tarzan-

• Bizden Biri
  • tekinist
[* Müziği bir kenara mı attınız?
Valla şimdilik biraz öyle olmaya başladı. Bu zamana kadar beş tane albüm yaptım, müzik eğitimi aldım. Rock müzik için çok uğraştım. Bu konuda başarılı olduğumu da düşünüyorum. Belli bir kitle var beni anlayan, seven, iletişim kurabildiğim... Sahnede istediğim rahatlığı sergiliyor, istediğim çılgınlığı yapabiliyorum. Bunu Türk insanının sempatik bulması çok zor. Çok aykırı şeyler yapıyorum sahnede ve beni anlayarak sempatik buluyorlar.
[

belli kitle var diyor beni anlayan. oyunculuk hevesi biraz olsun azaldığında oda bizi anlayacaktır.
        96 dan beri herşeyi  ile  takip ettğim özün hakkında tanıdığım  tecrübe bana öyle demekte
SANAT SANAT İÇİNDİR.

« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2007 - 14:05:11 »

furkiii

• Ziyaretçi
müziğim bırakmış gibi görünebilirim diye bi cümle kurmuş..peşinden farklı bişey demiş ama bence bu bile çok fazla ara vermeyeceğinin bi işareti,oyundan sonra yeni albüm yapacak bence özlem..tiyatroda,müzikte,her yerde öz olur o zaman..:D

« Yanıtla #5 : 09 Kasım 2007 - 22:34:19 »

Çevrimdışı drown

• Cool
Ya pardon görmemişim :D nese saol resim harika yalnız :D ve bu müzik konusuna fena halde takmış durumdayım şu an :s
I like to remember things my own way. How I remembered them. Not necessarily the way they happened.

« Yanıtla #6 : 09 Kasım 2007 - 23:58:40 »

Çevrimdışı özdry

• Gold Üye
valla şu bi gerçek hiçbir rockçı hatta şarkıcı ÖZlem gibi oyunculuk konusunda başarılı olmamıştır..
şu tiyatro sadece istanbuldamı sahnelenecek acaba turne olur umarım
CESEDİNE TÜKÜRSEM Mİ....

« Yanıtla #7 : 10 Kasım 2007 - 00:01:38 »

Çevrimdışı drown

• Cool
valla şu bi gerçek hiçbir rockçı hatta şarkıcı ÖZlem gibi oyunculuk konusunda başarılı olmamıştır..
şu tiyatro sadece istanbuldamı sahnelenecek acaba turne olur umarım

Aynen katılıyorum inşallah turne olur ya tiyatro sahnesinde izlemek ayrı bi zevk olurdu sanırım :D
I like to remember things my own way. How I remembered them. Not necessarily the way they happened.

« Yanıtla #8 : 10 Kasım 2007 - 00:07:58 »

Çevrimdışı vegateryan

• Genel Moderator
  • that's what she said
    • ÖzbeÖZ
http://www.tiyatrokare.com.tr/
site çok kötü ya
pek bişey yok daha yenilenmemiş zaten
ama geçen seneki oyunun turnesi olmuş bununda olur herhalde

osmanbey deymiş,bulurum herhalde rahatlıkla

« Yanıtla #9 : 10 Kasım 2007 - 12:39:26 »

Çevrimdışı sade

• Deneyimli Üye
umarım turne olur...
hepsi buyum

« Yanıtla #10 : 10 Kasım 2007 - 17:53:30 »

Çevrimdışı mavitilki

• Aktif Üye
umarım müzik adına hiçbir şey yapmasa da konser vermeye devam eder

« Yanıtla #11 : 11 Kasım 2007 - 17:38:17 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
  • Benim Adım : Seksi
    • Follow Me
konseri herkesin imkanı olmuo ama ii bi albume herkes ulasabilir
"Sen,her zaman NY'dan daa güzeldin" de."Seni hiç kırmadım ki" de."Kim uydurdu bu yalanı"

http://seytannikahi.blogspot.com/

« Yanıtla #12 : 11 Kasım 2007 - 19:19:33 »

Çevrimdışı mavitilki

• Aktif Üye
şu an için söylüyorum bu yıl bir albüm zor gibi en azından konser versin gidemesek de youtubeden izleriz

« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2007 - 16:50:02 »

Çevrimdışı vegateryan

• Genel Moderator
  • that's what she said
    • ÖzbeÖZ

« Yanıtla #14 : 23 Aralık 2007 - 19:03:42 »

Çevrimdışı öcü

• Daimi Üye
  • vamos bien
elimde gazete okur gibi tad adım ellerinize sağlık teşekkürler bu arada eklemeliyim haberlerde öz konserleri için sürüm hesabı yapılıyor olmalı çünkü neden tiyatro sorusunda biçok kişnin size ulaştığı adres burası demeye getirmiş ama bilenleri için sıkıcı bi döem olduğu şüphesiz  konser bekliyenleride çok
vamos bien