Klip şimdiye kadar gördüğüm en şık kliplerden biri... hem de ekrandaki saçma sapan kopya fabrikasyon kliplerden çok çok farklı... değişik olmuş poztif anlamda... şarkıyla da çok eşleşmiş, çok yakışmışlar birbirlerine... şarkıya gelince; şarkı da bence mükemmel, her zaman söyledim zaten, şarkı ile Özlem de tahmin ettiğim gibi çok yakışmışlar ve özlem şarkıyı resmen uçurmuş... şarkıdaki melodi de, ses de, yorum da, herşey dört dörtlük... şarkıdaki ilhamın kumaşının kaltesi ve şarkının kalitesi de çok belli... sanki Özlem, olgunluk çağının başlangıcına imza atmış bu şarkıyla. Albümün diğer şarkılarını da merak etmekle beraber en az bu kaliteli olmasının sinyallerini aldım bu şarkıdan... Bu arada bence şarkı da klip de "vasat" kelimesinin 10 metre bile yaklaşamayacağı kalitede ve güzellikte... hatta tam tersine, "güzel" kavramının kat kat üstünde bir şarkı, resmen şarap gibi. dinlediğim en iyi şarkılardan biriydi, hala da öyle. zevk meselesi tabi. sözler çok olgun, Özlem de ayrı kaldığımız bu uzun zaman içinde belli ki olgunlaşmış müzikal olarak da duruş olarak da. Klipteki duruşu harika.
Ek: "ateşler danseder gecenin kollarında, ayırmak yürek ister..." lafı... ben anladığım şeyi ve söyleyeyim; ateşin gece karanlığındaki görüntüsünü gece ile ateşin beraber dans etmesi olarak ifade eden bu cümledeki anlamı gayet derin buldum. Birbirie tezat olan bu iki kavram (gece ve ateş, siyah ve beyaz gibi) çok yaratıcı ve zeki bir şekilde yan yana getirilmiş. Ateşi "dişi", geceyi "erkek" olarak ifade etmiş cümlede... Gecenin kollarında dans eden ateşler.. çok güçlü bir kavram bence. Bu manzarayı birbirinden ayrılamaz bir şekilde dans eden bir çifte benzetmek ve onları ayrılmaz bir çift olarak böyle bir cümle ile nitelendirmek ilham ve beceri ister. Benzetme çok sıradışı ve mükemmel bence. Sözlerin üzerinde düşünmek lazım, yorulmadan beynimize sokulmaya çalışılan sığ "serdar ortaç" sözleri gibi sözlermiş muamelesi görmemesi gereken bir şarkı olduğu kesin. Bu da benim fikrim.