Anket

En beğendiğiniz Björk albümü hangisi?

Björk
0 (0%)
Gling-Gló
0 (0%)
Debut
1 (8.3%)
Telegram
0 (0%)
Homogenic
2 (16.7%)
Selmasongs
0 (0%)
Vespertine
0 (0%)
Medúlla
0 (0%)
Drawing Restraint 9
0 (0%)
Volta
1 (8.3%)
Debut Mixes
0 (0%)
The Golden Unplugged Album
2 (16.7%)

Toplam Oy Verenler: 12

Gönderen Konu: Björk  (Okunma sayısı 20387 defa)

Ynt: Björk
« Yanıtla #105 : 05 Haziran 2010 - 21:31:32 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
Çünkü,benim yeni haberim oldu da ondan :p

Bu da doğru :D

Özlem Tekin

« Yanıtla #105 : 05 Haziran 2010 - 21:31:32 »

« Yanıtla #106 : 06 Haziran 2010 - 00:10:31 »

Çevrimdışı DiviNeSouL

• Aktif Üye
http://www.youtube.com/watch?v=d5Uj5osbPKU

björk için son noktadır kanımca(: şarkının beş on çeşidini dinledim ama bu versiyonu on numara bence, özellikle gitarlar çok çok iyi..

gerçekten ne mükemmel şarkıdır o ya. Ard arda aralıksız dinletiyor..

« Yanıtla #107 : 06 Haziran 2010 - 13:56:11 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
  • Benim Adım : Seksi
    • Follow Me
1 Haziran Akşamı New York’un Modern Sanat Müzesi MoMA’da gerçekleşen Marina Abramovic’in sergi kapanışı gala gecesine katılan müzik dünyasının ünlüleri arasında Courtney Love, Bjork, Michael Stipe ve Patti Smith vardı.

http://www.muzikle.net/muzik-haberleri/courtney-love-bjork-michael-stipe-ve-patti-smith-momada/
"Sen,her zaman NY'dan daa güzeldin" de."Seni hiç kırmadım ki" de."Kim uydurdu bu yalanı"

http://seytannikahi.blogspot.com/

« Yanıtla #108 : 20 Haziran 2010 - 20:10:42 »

Çevrimdışı DiviNeSouL

• Aktif Üye
Dün gece unplugged albümü dinlemiş bulunmaktayım. Yer yer çok sıkıldım. 18 tane şarkının ard arda gelmesinden kaynaklı da olabilir. Beğendiğim şarkılar da oldu.

Joga, One Day(sözleri hoşuma gitmişti),Like Someone in Love güzeldi bunlar. Bi de , oldukça iyi vokal. Ancak pek bana göre değil onu fark ettim.

Bu arada bayan vokal dinlemez miyim aaa  :D Ama bu aralar  yabancı bayan pek dinlemiyormuşum gerçekten onu fark ettim.  Dinlemek lazım  :)

Öneriler için tekrar teşekkürler. Bu akşam The Cranberries'i dinleyebilirim sanırım. O bana daha yakın gibi göründü. (Zombie'yi baz alarak düşündüm)

« Yanıtla #109 : 30 Haziran 2010 - 21:29:42 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
    • Follow Me
Her cuma yayınlanan online film kültürü dergisi Arka Pencere, bu hafta vizyona giren ‘Son Şarkı’dan yola çıkarak, şansını oyunculukta deneyen ve başarılı olan şarkıcıların listesini çıkardı. Arka Pencere, 11-17 Haziran tarihlerini kapsayan 33. sayısında, ‘Son Şarkı’da rol alan ABD’li şarkıcı Miley Cyrus’un performansından esinlenerek, oyunculuk yapan şarkıcıları inceledi. Derginin kapağını da süsleyen David Bowie, az ve öz sayıda filmde kendini gösteren şarkıcılara adanan listede bir numaraya oturuyor. Şarkıcı oyuncular değil, oyunculuğu hobi olarak yapan ama başarılı olan şarkıcıların ele alındığı listede Bowie, “Dünyaya Düşen Adam” filmiyle birinci sırada.
Listenin ikinci sırasında “Karanlıkta Dans” ile Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Björk yer alıyor. Listenin üçüncü sırasında ise “Artık Çocuk Değiller” filmiyle Ice Cube bulunuyor. Listede “Hokkabaz” adlı filmde rol alan Mazhar Alanson da var.

1) “Dünyaya Düşen Adam”-David Bowie
2) “Karanlıkta Dans” - Björk
3) “Artık Çocuk Değiller” - Ice Cube
4) “Rüya Kızlar” - Jennifer Hudson
5) “New York’tan Kaçış” - Isaac Hayes
6) “Acı Bir Hayat Öyküsü” - Mariah Carey
7) “Performans” - Mick Jagger
8) “Savaşı Nasıl Kazandım” - John Lennon
9) “Soğuk Dağ” - Jack White
10) “8 Mil” - Eminem
11) “Hokkabaz” - Mazhar Alanson

"Sen,her zaman NY'dan daa güzeldin" de."Seni hiç kırmadım ki" de."Kim uydurdu bu yalanı"

« Yanıtla #110 : 30 Haziran 2010 - 22:28:44 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
Listede Özlem'de olmalıydı Mahzar Alanson varsa .hıh.

« Yanıtla #111 : 01 Temmuz 2010 - 21:03:33 »

Çevrimdışı tekin ali

• Genel Moderator
  • "kArGaLaR"
    • Facebook-Özlem Tekin
Başlığa anket eklendi

Bilginize...

« Yanıtla #112 : 01 Temmuz 2010 - 21:58:21 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
    • Follow Me
"Debut Mixes","The Golden Unplugged Album" ve "Homogenic (Remastered)" albümleri eksik,onları da ekleyebilir misin tekin ali?  :::::

"Björk" albümü daa 10'lu yaşlarının başında,sadece İzlanda'da çıkardğı bir albüm,sesi tam oturmadığı için bir türlü ısınamadığım albümüdür.Ama bilinmezlikleri kendisine çeker yine de.."Alta Mira","Oliver" bu albümdeki favorilerimdir.

Yine "Gling Gló" da sadece kendi ülkesinde yayınlanan '90 yılında yerel dilde yayınlanan diğer albümüdür ki,favorilerim;"Gling Gló","Í Dansi Með Þé" ve "Ruby Baby"dir.

Sonra uluslararası anlamda ilk çıkan albüm "Debut" vardır.Bundaki favorilerim;"Human Behaviour","Venus As A Boy"(Leon'un soundtrackinde de yer almıştır),"One Day","Play Dead"tir.

"Debut Mixes" albümü ara bir albüm olmakla birlikte içinde akustik ve canlı performansların ve remixlerin bulunduğu 10 parçalık bir albümdür."One Day"in iki düzenlemesi ve "Play Dead"in Tim Simenon 7 remixi en güzelleri olmakla beraber,akustik parçaları da dinlenilmesi gerekenler arasındadır.

'95te çıkan "Post" ise,biraz daa ağır basmaktadır ben de.favorilerim ise;"Army Of Me","Hyper-Ballad","It's Oh So Quiet","Isobel","Possibly Maybe","I Miss You" gibi birçok hit barındırır.

"Telegram" ise "Post"un remixlerinden oluşan ikinci bir ara albümdür.Sağlam altyapılara sahip,ağırlıklı electronic ögelerin öne çıktığı bir albümdür.Favorilerimse;"Hyper-Ballad","Isobel","Cover Me" ve "Post"ta yer almayan "My Spine"dir.

"Homogenic" ise "Post"la yarışacak kadar güçlü birr albümdür.Yine yaptığı işlerin en başına yerleştirmekten kaçınmam asla.Favorilerimse;"Hunter" (bi tek bu olsa bile yine severim bu albümü),"Jóga","Unreval","Pluto" ve "All Is Full of Love" olur.

"Selmasongs" ise bir soundtrack albümüdür "Dancer In The Dark" için yapılan,içindeki her parça çok derin anlamlar taşır."I've Seen It All","In The Musicals","107 Steps","New World" ve "My Favorite Things" en sevdiklerimdir.

"Vespertine" albümünü sevmeme en çok yardım eden kesinlikle "Aurora"dır ki,farklı bir atmosfere taşır dinlerken sizi,o ara vokalleri ve müziğiyle bir.Onun dışında "Pagan Poetry","Sun In My Mouth" vardır.Diğer parçalar bu kadar da güçlü değildir.

"The Golden Unplugged Album" ise,adından da anlaşıldığı gibi akustik toplama parçaların yer aldığı şahane bir başucu albümüdür.Her parçasını severim burdaki

"Medulla" da bana göre zayıf bir albümdür."Show Me Forgivness","Where Is The Line","Vokuro","Who Is It" dışında pek tercih ettiğim bir albüm değildir.Ayrıca,bu albümde kendi dilinden de parçalar seslendirmiştir.

"Volta"yla çizgisinin dışına çıkmış ve pek de samimi gelmeyen bir albüm olmuştur benim için,bu albümü ticari kaygılar göz önünde tutularak çıkarılmış bir albümdür bence."Hope" ve "Declare Independence" iyidir bu albümde de

"Homogenic (Remastered)" de ise gene bir ara albüm olmakla beraber 16 parça vardır ve çoğu parçanın altyapısı çok iyi düzenlenmeiştir.

Özetlemem gerekirse eğer,Post ve Homogenic arasında sıkışıp kalıp,arada bir de Selmasongs'a göz kırparak oyumu çok zor bir kararın ardından "Post"a veriyorum.

« Yanıtla #113 : 01 Temmuz 2010 - 22:06:49 »

Çevrimdışı tekin ali

• Genel Moderator
  • "kArGaLaR"
    • Facebook-Özlem Tekin
"Debut Mixes","The Golden Unplugged Album" ve "Homogenic (Remastered)" albümleri eksik,onları da ekleyebilir misin tekin ali?  :::::

Homogenic mevcuttu, diğer ikisi eklendi

« Yanıtla #114 : 01 Temmuz 2010 - 22:07:04 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
Teşekkürler Tekin Ali :::::

Debut,Volta,Telegram,Homogenic,Post ve Medulla en sevdiklerim ama tercih etmek gerekirse Volta en iyisi.Daha sert bir albüm benim için.

« Yanıtla #115 : 04 Temmuz 2010 - 03:10:11 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
    • Follow Me
Mayıs 2009'da,Dirty Projectors ve Björk,bir yardım konseri için 7 parça yazarak bir sahne performansı sergilemişlerdi.Bir yıl sonra,Mayıs ayında stüdyoya kapanan müzisyenlerden geçtiğimiz haftalarda açıklama gelmiş ve "Mount Wittenberg Orca" Haziran ayı sonunda raflardaki yerini alacağını söylemişlerdi.Geçtiğimiz Çarşamba günü EP piyasaya çıktı.

Stüdyodan:

Tracklist:

01. Ocean
02. On and Ever Onward
02. When the World Comes to an End
04. Beautiful Mother
05. Sharing Orb
06. No Embrace
07. All We Are

İlk dinlememde ısınmam olanaksıza yakındı.İkinci kez dinlemedim şu an için  ve pek hoşuma gitmedi bu proje,şu an için böyle daa sonra fikrim değişir diye umuyorum,fakat vokaller çok rahatsız edici olmakla beraber,Björk'ün bir dominantlığı yok EP'de..Ama,sesini duymak güzel.Ayrıca Björk,İzlandalı sanatçı Ólöf Arnalds'ın albümünde yer alan "Surrender" adlı parçada da kendisiyle düet yapmıştır.

Ayrıca ve ayrıca,önümüzdeki Ekim ayında yayınlanacak olan Antony and the Johnsons'ın yeni albümleri olan "Swanlights" adlı albümde "Flétta" isimli parçada da düetleri mevcut olacaktır.  :dance3:
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2010 - 03:44:35 Gönderen: seytan_nikahı »

« Yanıtla #116 : 15 Temmuz 2010 - 02:57:06 »

Çevrimdışı seytannikahi

• Gold Üye
    • Follow Me
Björk ‘beyaz bir cadı’ onu giydirmek şanstı

HÜSEYİN Çağlayan bir soru üzerine ilk giydirdiği dünya starı Björk’ün kariyerinde yarattığı değişimi şöyle anlattı: “Londra, tasarımın, müziğin yani sanatın çok birbirine yakın olduğu bir yer ve Björk sadece bir müzisyen değil, aynı zamanda bir sanatçı ve ilk başta bana çok sponsor oldu. Onun ilk konser kıyafetlerini yapmıştım ve işlerimi göstermeye başladı. Onu beyaz cadı diye çağırıyorum, çok iyi niyetli, cadı gibi bir kadın.”

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/15318953.asp?gid=254

« Yanıtla #117 : 16 Temmuz 2010 - 16:57:25 »

Çevrimdışı tekinist_mhmt

• Modaretor Grubu
karanlıkta danstaki çocugun annesi björk mü?
çok sasırdım yeni öğrendim..
Bugün Doğanın Dengesi Yok..

« Yanıtla #118 : 16 Temmuz 2010 - 17:18:30 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
karanlıkta danstaki çocugun annesi björk mü?
çok sasırdım yeni öğrendim..

Bunu yeni öğrenmen büyük kayıp :D

« Yanıtla #119 : 26 Temmuz 2010 - 14:56:22 »

Çevrimdışı tekinist_mhmt

• Modaretor Grubu
söyleyiş tarzları özlemle ne kadar da benziyor yeni yeni dinlemeye basladım björk ü  .woot.
Bugün Doğanın Dengesi Yok..