"Debut Mixes","The Golden Unplugged Album" ve "Homogenic (Remastered)" albümleri eksik,onları da ekleyebilir misin tekin ali?

"Björk" albümü daa 10'lu yaşlarının başında,sadece İzlanda'da çıkardğı bir albüm,sesi tam oturmadığı için bir türlü ısınamadığım albümüdür.Ama bilinmezlikleri kendisine çeker yine de.."Alta Mira","Oliver" bu albümdeki favorilerimdir.
Yine "Gling Gló" da sadece kendi ülkesinde yayınlanan '90 yılında yerel dilde yayınlanan diğer albümüdür ki,favorilerim;"Gling Gló","Í Dansi Með Þé" ve "Ruby Baby"dir.
Sonra uluslararası anlamda ilk çıkan albüm "Debut" vardır.Bundaki favorilerim;"Human Behaviour","Venus As A Boy"(Leon'un soundtrackinde de yer almıştır),"One Day","Play Dead"tir.
"Debut Mixes" albümü ara bir albüm olmakla birlikte içinde akustik ve canlı performansların ve remixlerin bulunduğu 10 parçalık bir albümdür."One Day"in iki düzenlemesi ve "Play Dead"in Tim Simenon 7 remixi en güzelleri olmakla beraber,akustik parçaları da dinlenilmesi gerekenler arasındadır.
'95te çıkan "Post" ise,biraz daa ağır basmaktadır ben de.favorilerim ise;"Army Of Me","Hyper-Ballad","It's Oh So Quiet","Isobel","Possibly Maybe","I Miss You" gibi birçok hit barındırır.
"Telegram" ise "Post"un remixlerinden oluşan ikinci bir ara albümdür.Sağlam altyapılara sahip,ağırlıklı electronic ögelerin öne çıktığı bir albümdür.Favorilerimse;"Hyper-Ballad","Isobel","Cover Me" ve "Post"ta yer almayan "My Spine"dir.
"Homogenic" ise "Post"la yarışacak kadar güçlü birr albümdür.Yine yaptığı işlerin en başına yerleştirmekten kaçınmam asla.Favorilerimse;"Hunter" (bi tek bu olsa bile yine severim bu albümü),"Jóga","Unreval","Pluto" ve "All Is Full of Love" olur.
"Selmasongs" ise bir soundtrack albümüdür "Dancer In The Dark" için yapılan,içindeki her parça çok derin anlamlar taşır."I've Seen It All","In The Musicals","107 Steps","New World" ve "My Favorite Things" en sevdiklerimdir.
"Vespertine" albümünü sevmeme en çok yardım eden kesinlikle "Aurora"dır ki,farklı bir atmosfere taşır dinlerken sizi,o ara vokalleri ve müziğiyle bir.Onun dışında "Pagan Poetry","Sun In My Mouth" vardır.Diğer parçalar bu kadar da güçlü değildir.
"The Golden Unplugged Album" ise,adından da anlaşıldığı gibi akustik toplama parçaların yer aldığı şahane bir başucu albümüdür.Her parçasını severim burdaki
"Medulla" da bana göre zayıf bir albümdür."Show Me Forgivness","Where Is The Line","Vokuro","Who Is It" dışında pek tercih ettiğim bir albüm değildir.Ayrıca,bu albümde kendi dilinden de parçalar seslendirmiştir.
"Volta"yla çizgisinin dışına çıkmış ve pek de samimi gelmeyen bir albüm olmuştur benim için,bu albümü ticari kaygılar göz önünde tutularak çıkarılmış bir albümdür bence."Hope" ve "Declare Independence" iyidir bu albümde de
"Homogenic (Remastered)" de ise gene bir ara albüm olmakla beraber 16 parça vardır ve çoğu parçanın altyapısı çok iyi düzenlenmeiştir.
Özetlemem gerekirse eğer,Post ve Homogenic arasında sıkışıp kalıp,arada bir de Selmasongs'a göz kırparak oyumu çok zor bir kararın ardından "Post"a veriyorum.