Gönderen Konu: Hiç Bir Yerde Bulamayacağanız Röportaj !! :)  (Okunma sayısı 4340 defa)

Hiç Bir Yerde Bulamayacağanız Röportaj !! :)
« : 01 Mart 2011 - 01:58:14 »

Çevrimdışı keremm88

• Aktif Üye
diyorum ve iddialıyım  .lol. .lol. şans eseri denk gelid,bir araştırma konusu olmuş özlem,rock müzikte kadınlarla ilgili özlemi baz alarak yapılmış bir araştırma,araştırmaya özlem tekin,yakın çevresi,ozz elemanları,alper erinç,pamela spence,barlas ,istanbul plak genel müdürü gibi isimlerde destek vermiş hepsiyle yapılmış birçok röportaj var,yani en azından araştırmayı yapan kişi öyle olduğunu iddia ediyo  .lol. .lol. okuyun isterseniz çok özel röportajlar,kafalardaki birçok sorunun(volvox neden dağıldı,özlem neden sürekli tarz değiştiriyor)cevabıda var bu vereceğım linkte,biraz uzun ama şimdiden kolay gelsin  .lol. .lol.

buyrun link:
http://www.belgeler.com/blg/1fxc/ozlem-tekin-orneginde-rock-muzikte-kadin-toplumsal-cinsiyet-etnisite-hegemonya-woman-in-rock-music-in-the-example-of-ozlem-tekin-gender-ethnicity-hegemony
 .lol.

Özlem Tekin

Hiç Bir Yerde Bulamayacağanız Röportaj !! :)
« : 01 Mart 2011 - 01:58:14 »

Ynt: Hiç Bir Yerde Bulamayacağanız Röportaj !! :)
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2011 - 02:27:48 »

Çevrimdışı keremm88

• Aktif Üye
ekleyeyim bu bir doktora teziymiş,dokuz eylül üniversitesi güzel sanatlar enstitüsü müzik bilimleri bölümünde doktora yapan bir öğrencinin doktora teziymiş bu

« Yanıtla #2 : 01 Mart 2011 - 06:04:08 »

Çevrimdışı SeRoX.v2

• Bizden Biri
  • I'm Right While I'm Wrong
Teşekkürler!

Tüm gece oturup okuduğuma inanamıyorum ama okudum. İlk bölüm daha çok teknik ve müzikal terimleri içeriyor, okunmaması bir kayıp olmaz eğer sizi ilgilendiren tek şey Özlem Tekin ise.

İkinci bölüm tamamen Özlem Tekin'i konu almak da. Her şeyiyle, çocukluğu, gençliği, olgunluğu, albümleri, canlı performansları, kişiliği, iletişimleri, onu tanıyanların görüşleri...vs. İnanılmaz derin bir bir araştırma tezi olmuş. Konunun Özlem Tekin olması ise ayrı bir gurur kaynağıdır elbette biz hayranlar için.

Aslında konu temelde, müziğin cinsiyet yorumlaması. Özlem Tekin'in ayrıca erkek ve kadın dinleyicilerine karşı görüşlerine de yer verilmiş. Ben çok beğendim. Oldukça samimi, tezi yazan öyle bir yazmış ki, mesela konser öncesi Özlem'i görmesini, sinirlerinin bozuk olduğunu, konuşmaktan korktuğunu güzel bir dille anlatmış ve kendini sanki o an o odada hissettim.

Beni şaşırtan birkaç nokta,

*Özlem'in profesyonel bir şarkıcı olduğu kesin fakat bu yazıyı okuyunca profesyonel bir müzisyen olduğunu görüyorsunuz. Çünkü hem albüm olsun hem sound-check olsun, tüm klavye, gitar, davul tonlarına karışır. Playlist'e sadece o karar verirmiş ve her şeyin son sözü Özlem'deymiş.

*Özlem'in ilk evliliğini yaptığı Pashan Music, tezi yazanın iddiasına göre eşcinselmiş.

*Özlem'in inanılmaz bir gözlem gücü varmış. Konserleri sadece şarkıyı söylemekle değil, onu analiz de edermiş. Erkek-kız yoğunluğu, eşlik etme durumu...vs.

*Laubali şarkısından aslında hazetmediğini ve bir nevi zorla albüme alınmasını istendiğini ve kabul ettiğini.

*İlk 4 albümün Özlem Tekin'in endüstriye boyun eğme durumunun olduğunu fakat daha sonra bunun değiştiğini.

*Özlem'i az da olsa kaprisli bilirdim, konser vereceği yerler, kaldığı yerler..vs olsun ama bi gram kaprisi yokmuş. Tek kaprisi kesinlikle Erikli su dışında su içmezmiş.

*Manga ile olan dostluğun, müzikal bir dostluk değil ticari bir dostluk olduğu ve zorundalık olduğu söylenilmiş. Zira birebir most production Özlem menajerine göre, Özlem'in Harbiye konser salonunu doldurma şansı yokmuş.

*Her kişinin düşüncesine göre, Özlem'in Türkiye için birkaç boy büyük kaçtığı ve anlaşılmasının zor olduğuna dikkat çekiyor.

*Tezi yazan kişiye göre, Özlem Tekin dinleyicisi daha bilinçli ve müzik için müzik diyenlerden. Fakat Laubali için Özlem; "resmen laylalom ilkokul çocuğu şarkısı" diyor.

*Kesin olarak şu var, Özlem Tekin, Özlem Tekin müziği yapıyor. Bir kategorize yok ve Özlem de buna oldukça karşı.

*Konser öncesi rahatlamak için grup arkadaşları bira içerken Özlem hep viski içermiş.

*Kesin olarak Özlem, Şebnem Ferah ile çok farklı bir karaktere sahipmiş. Altını da çiziyor, Volvox'u olduğu yerden taşıyıp daha ünlü yapanın kendisi olduğunu ama asla dağıtanın kendisi olmadığını vurguluyor.

Bu da; Özet geç lan diyenler için özetti. :p :D

« Yanıtla #3 : 01 Mart 2011 - 11:32:07 »

Çevrimdışı Hyper Sonic

• Gold Üye
İlginçmiş gerçekten. Bir de Özlem'in yüksek lisans tezini merak ettim ben şimdi. Hmm...
Kalbim pusula, sen kuzey!

« Yanıtla #4 : 01 Mart 2011 - 12:00:47 »

Çevrimdışı keremm88

• Aktif Üye
aslında araştırma tezi yapan kişi endüstriye boyun eğmer durumu diye yorumlamış ama benim bildiğim özleme hiç kimse istemediği birşeyi yaptıramaz.ne biliyim yani kime ne olsun,öz olsun,laubali olsun,tek başıma olsun endüstriye uygun albümler değildi kanımca,yani öz gibi alternatif ve sert bir albüm ki o zamanlar elektronik müzik diye birşey yoktu ,tek başıma yayınlandığında yine türkiyede eşi benzeri olmayan,daha önce hiç yapılmamış bir albümdü,bu kime ne için de geçerli,ve kısmen de olsa laubali için de geçerli.yani endüstriye boyun eğme gibi bir durum çok olmamış gibi geliyo bana.bir kere tarz değişikliği yapmamak endüstrinin en önemli şartlarından biri,özlem en başta buna karşı duran biri :)

« Yanıtla #5 : 01 Mart 2011 - 14:12:31 »

Çevrimdışı hovarda

• Özcü
güzel farklı ve bilinçlendirici bir yazı:)
Yag yag yagmur Her yer camur!

« Yanıtla #6 : 01 Mart 2011 - 14:39:08 »

Çevrimdışı PyRoX

• Yönetici
  • Ben yüksekteyim...sen Alçak...
Özlem bu tez ile ilgili dediği şey;
"sonunda biri beni anladaı;o da yanlış anladı"  :D
çok memnun kalmamıs tez in sonucundan açıkcası :/

« Yanıtla #7 : 01 Mart 2011 - 14:52:55 »

Çevrimdışı SeRoX.v2

• Bizden Biri
  • I'm Right While I'm Wrong

Nesinden memnun değil ki? Adam neredeyse öznel yorum yapmamış bile. Hep Özlem'in sözlerinden yola çıkarak bir şeyler yazmış.

« Yanıtla #8 : 01 Mart 2011 - 15:30:42 »

Çevrimdışı hovarda

• Özcü
pin up ve ezgiye de değinilmiş...
Yag yag yagmur Her yer camur!

« Yanıtla #9 : 01 Mart 2011 - 16:57:23 »

Çevrimdışı keremm88

• Aktif Üye
yani adam biraz farklı yorumlamış gibi bilmiyorum hani özlemin çok sarfedeceği cümleler değil,ya da o cümleler biraz farkli yorumlanmış,yani eğer dediği gibi bir boyutta olsa özlem bildiğiniz çok klasik anlamda türkçe pop yapmış olucak,ama öyle bir müzik yapmadığını hepimiz biliyoruz,piyasaya boyun eğmek gibi birşeyi aklında geçireydi böyle bir yola girmezdi zaten,direkt pop ama piyasadaki mevcut poptan daha kaliteli bir pop yapardı.eğer dinleyici rahatsız etmesin diye düşünseydi en basit örnek öz gibi bir albüm yapmazdı,çünkü öz gerçekten çok sert bir albümdü,elektronik altyapılar daha da sertleştirmidi soundu.ama tez yapan kişinin yaptığı yorumları,kendine göre yorumlamasını falan kötü niyetle yaptığını zannetmiyorum.ama sonuçtan özlem memnun kalmamıştır bence de.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2011 - 16:58:34 Gönderen: keremm88 »

« Yanıtla #10 : 01 Mart 2011 - 21:00:26 »

Çevrimdışı amanda

• Özcü
İmza günü sonrası Özlem "  6 album yaptım klibim sadece bir kere Kral TV de birinci oldu o da Laubali'ydi.. Sebebi de genel yayın yönetmeninin kızı sadece o şarkı çıktığında mamasını yiyomuş" demişti :D O şarkıdan nefretlik bi durumu olduğunu da göstermişti :))

« Yanıtla #11 : 01 Mart 2011 - 21:39:49 »

Çevrimdışı emredogan

• Gold Üye
Yahu ilk 80 sayfasında Özlem'den pek bahsetmiyor zaten.
Geri kalanlarınını da biliyoruz zaten :)
Ama ayrıntılı,yer yer güzel bir çalışma :)

« Yanıtla #12 : 02 Mart 2011 - 01:47:49 »

Çevrimdışı teytey

• Bizden Biri
bayılcaktım okurken nöbetler geçirdim ama çok güzel bi çalışma olmuş bence soluksuz okumaya değerdi yani :) özlem de aaaa artık hangi şarkıcı tez konusu oluyo yav değerini bilsin :D
Laubali olayını imza gününde amanda nın dediği gibi onun ağzından duyduğumda hiç şaşırmamıştım,ama ' eğlenceli parça diye koymştur herhalde albüme' diyodum. zorakiyetler devreye girmiş..
Teşekkürler ayrıca (:
İzin verilen 400 karakter

« Yanıtla #13 : 07 Mart 2011 - 03:24:57 »

Çevrimdışı w-lion

• Bizden Biri
:D :D biz onu anlıyoruz gerisi yalan zaten :))

« Yanıtla #14 : 04 Nisan 2011 - 14:54:56 »

Çevrimdışı tekinist_mhmt

• Moderator
ilginç bir yazıya benziyor okuyacağım. laubalinin zorla alındıgı belli yahu :p
Bugün Doğanın Dengesi Yok..