Teşekkürler!
Tüm gece oturup okuduğuma inanamıyorum ama okudum. İlk bölüm daha çok teknik ve müzikal terimleri içeriyor, okunmaması bir kayıp olmaz eğer sizi ilgilendiren tek şey Özlem Tekin ise.
İkinci bölüm tamamen Özlem Tekin'i konu almak da. Her şeyiyle, çocukluğu, gençliği, olgunluğu, albümleri, canlı performansları, kişiliği, iletişimleri, onu tanıyanların görüşleri...vs. İnanılmaz derin bir bir araştırma tezi olmuş. Konunun Özlem Tekin olması ise ayrı bir gurur kaynağıdır elbette biz hayranlar için.
Aslında konu temelde, müziğin cinsiyet yorumlaması. Özlem Tekin'in ayrıca erkek ve kadın dinleyicilerine karşı görüşlerine de yer verilmiş. Ben çok beğendim. Oldukça samimi, tezi yazan öyle bir yazmış ki, mesela konser öncesi Özlem'i görmesini, sinirlerinin bozuk olduğunu, konuşmaktan korktuğunu güzel bir dille anlatmış ve kendini sanki o an o odada hissettim.
Beni şaşırtan birkaç nokta,
*Özlem'in profesyonel bir şarkıcı olduğu kesin fakat bu yazıyı okuyunca profesyonel bir müzisyen olduğunu görüyorsunuz. Çünkü hem albüm olsun hem sound-check olsun, tüm klavye, gitar, davul tonlarına karışır. Playlist'e sadece o karar verirmiş ve her şeyin son sözü Özlem'deymiş.
*Özlem'in ilk evliliğini yaptığı Pashan Music, tezi yazanın iddiasına göre eşcinselmiş.
*Özlem'in inanılmaz bir gözlem gücü varmış. Konserleri sadece şarkıyı söylemekle değil, onu analiz de edermiş. Erkek-kız yoğunluğu, eşlik etme durumu...vs.
*Laubali şarkısından aslında hazetmediğini ve bir nevi zorla albüme alınmasını istendiğini ve kabul ettiğini.
*İlk 4 albümün Özlem Tekin'in endüstriye boyun eğme durumunun olduğunu fakat daha sonra bunun değiştiğini.
*Özlem'i az da olsa kaprisli bilirdim, konser vereceği yerler, kaldığı yerler..vs olsun ama bi gram kaprisi yokmuş. Tek kaprisi kesinlikle Erikli su dışında su içmezmiş.
*Manga ile olan dostluğun, müzikal bir dostluk değil ticari bir dostluk olduğu ve zorundalık olduğu söylenilmiş. Zira birebir most production Özlem menajerine göre, Özlem'in Harbiye konser salonunu doldurma şansı yokmuş.
*Her kişinin düşüncesine göre, Özlem'in Türkiye için birkaç boy büyük kaçtığı ve anlaşılmasının zor olduğuna dikkat çekiyor.
*Tezi yazan kişiye göre, Özlem Tekin dinleyicisi daha bilinçli ve müzik için müzik diyenlerden. Fakat Laubali için Özlem; "resmen laylalom ilkokul çocuğu şarkısı" diyor.
*Kesin olarak şu var, Özlem Tekin, Özlem Tekin müziği yapıyor. Bir kategorize yok ve Özlem de buna oldukça karşı.
*Konser öncesi rahatlamak için grup arkadaşları bira içerken Özlem hep viski içermiş.
*Kesin olarak Özlem, Şebnem Ferah ile çok farklı bir karaktere sahipmiş. Altını da çiziyor, Volvox'u olduğu yerden taşıyıp daha ünlü yapanın kendisi olduğunu ama asla dağıtanın kendisi olmadığını vurguluyor.
Bu da; Özet geç lan diyenler için özetti.